Kuhu tüürivad kohalik kultuur ja kultuurikorraldaja

Andres Tölp
, kultuurikorraldaja
Copy
Andres Tölp ja kultuuriklubi Tempel sulgemine 2020 aastal.
Andres Tölp ja kultuuriklubi Tempel sulgemine 2020 aastal. Foto: Lilli Tölp

Kui vaadata tulevikku, peame tänastes sammudes olema targad, et tagada kultuurikorraldajate ja loomeinimeste jätkusuutlik töö. Alustan just kultuurikorraldajatest, kuna nende puudus on Pärnus eriti raskelt tuntav. Põhjus on seesama, mis paljudes teistes valdkondades – Pärnus on madalad palgad ja üldjuhul pole loomevaldkonnas tööd kusagil üle.

Tasub vaid vaadata töökuulutusi, kus ma pole viimase 15 aasta jooksul näinud ühtegi oma erialaga seonduvat pakkumist. Mida siis teha? Tuleb ise luua infrastruktuur spetsialistidele, kes on: a) nõus Pärnus elama, b) saama keskmist või alla selle palka, ning c) väärtustama enda tööga meie kultuuriruumi.

Kõik algab inimesest ja tema motivatsioonist. Edukaks kultuurikorralduseks on vaja sädeinimesi ja taristut täitmaks meie kultuuri arengukava eesmärke. Arengukavas seisab: “Loovaks linnaks olemine tähendab ennekõike loomingulisust ehk loovuse väljendamist igakülgselt toetavat keskkonda, mille keskmes on loovisikud ja teised valdkonnas tegutsevad professionaalid. Pärnu eesmärk on olla kohalikele ja väljast tulevatele loovisikutele ning kultuuri- ja spordi professionaalidele atraktiivseks paigaks.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles