Vigastusest taastuv Talviku sõlmis uue lepingu

Märt Pilme
, reporter
Copy
Jörgen-Matthias Talviku.
Jörgen-Matthias Talviku. Foto: Karli Saul

Pärnu motoklubi kasvandik Jörgen-Matthias Talviku jätkab järgmisel hooajal sõitmist Briti meeskonnas SC Sports Homes Husqvarna.

20aastane pärnakas liitus sealse tiimiga eelmise hooaja keskel ja jõudis Briti meistrivõistlustel MX2-klassis mitu korda pjedestaalile. Punktikohti tuli Ameerikas AMA Nationalsi sarjaski.

"SC Sport Homes Husqvarnal on 2023. aasta hooajal eel hea meel kinnitada, et hoiame Eesti talenti enda ridades. Tähelepanu keskmes on Briti meistrivõistluste ja MX Nationals UK sari. Meeskonna kalendris on ka valitud arv teisi võistlusi, sealhulgas käputäis AMA Nationalsi etappe," teatas meeskond.

Talviku plaanib osaleda veel mõnel MM-etapil ja võimalusel Eesti meistrivõistlustel võidu kihutada.

"Minu arvates oli tiim vinge, eriti kuna tulin väiksemast meeskonnast. Oli suur au olla mõnusa hingestuse ja suhtumisega meeskonnas. Tundsin kohe, et olen heades kätes. Tsikkel sobis mulle hästi ja uute inimestega harjusin kiiresti," rääkis pärnakas, kes eelmise viie hooajaga on kuulunud kuude klubisse. "Minu 2023. aasta eesmärk on lõpetada Briti meistrivõistlused esikolmikus, olla stabiilselt esiotsas, vältida suuri vigu ja lõbutseda – see on ju lõppude lõpuks põhjus, miks ma seda teen."

Jörgen-Matthias Talviku.
Jörgen-Matthias Talviku. Foto: Mx Mania

Mullune hooaeg lõppes pärnakale kurvalt. Ta pääses esimest korda Rahvuste krossile Eestit esindama, paraku jäi USA võistlus lühikeseks. Talviku võttis vabatreeningu viimasel ringil ette raske hüppe, kuid kiirus polnud küllalt suur: maandudes ta kukkus ja murdis reieluu. Nüüd on taastumine läinud plaanikohaselt.

"Kõvemat sorti ettevalmistus uueks hooajaks on täies hoos. Mitte ainult füüsilise poolega: on olnud palju sportlase elu õppimst ja majandamist eri valdkondades," avaldas sportlane oma fännilehel. "Rõõm on tõdeda, et taastumine sujub plaanipäraselt. Nüüd, kui operatsioonist on natuke üle kahe kuu möödas, on jalg palju tugevust kogunud. Palju on vaeva nähtud, ent pikk tee on veel minna. Mul on ülihea meel, et mind ümbritsevad toetavad ja professionaalsed inimesed, kes teavad, mida teha."

Talviku plaanib nüüd, detsembri alguses minna ühele Kanaari saartest ehk Fuerteventurale, et laduda uueks hooajaks põhi kahenädalases füüsilise ettevalmistuse laagris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles