Ukraina ettevõtja: Ärijuhil peab olema varuplaan sõja puhkemiseks

Andrus Karnau
, ajakirjanik
Copy
Natalia Mykolska äriks enne sõda oli väiksemate ettevõtete nõustamine tegevuse välismaale laiendamisel. Ta on olnud ka Ukraina valitsuse majandusarengu ja kaubanduse aseminister. Pildil on ta just selle ameti perioodist aastal 2016.
Natalia Mykolska äriks enne sõda oli väiksemate ettevõtete nõustamine tegevuse välismaale laiendamisel. Ta on olnud ka Ukraina valitsuse majandusarengu ja kaubanduse aseminister. Pildil on ta just selle ameti perioodist aastal 2016. Foto: Shutterstock

Ukraina visionäär ja konsultant Nataliya Mykolska ütleb, et elab kahes riigis: Ukrainas ja Suur­britannias, Kiievis ja Londonis. Räägime temaga päeval, mil Ukraina väed võtavad tagasi Hersoni. Rahvas juubeldab, linnas lehvivad ­sinikollased lipud, kõige suuremad skeptikudki peavad endale tunnistama, et Ukraina sõjavägi on võimeline hakkama vastu Venemaa armeele.

Kui päike läheb looja, jääb Hersonis pilkaselt pimedaks, sest Vene väed on hävitanud elektrivõrgu.

Niisamuti saab jaopärast elektrit Kiievis. Kogu oktoobri on Vene raketi- ja droonirünnakud olnud sihitud elektrijaamade pihta: ühel nädalal soojuselektrijaamad, teisel kõrgepingeliinide alajaamad, kolmandal hüdroelektrijaamad. Venemaale omane minnalaskmismeeleolu on äkki asendnud metoodiliste esmaspäevaste raketirünnakutega. Ukrainlased ­ ei anna täpset infot, aga hinnanguliselt 40 protsenti riigi elektrivõrgust võib olla purustatud.

Ukrainast on põgenenud miljonid inimesed, majanduslanguse suurust saab sel aastal mõõta kümnetes protsendipunktides. Oktoobri algul avaldatud prognoosi järgi väheneb Ukraina majandus tänavu 35 protsenti võrreldes Venemaa nelja–viieprotsendise langusega. Kuidas elada riigis, mis sõdib 1000kilomeetrisel rindel?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles