Hõrku jõulumuusikat toovad maailmaklassi eesti muusikud

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Dirigent Tõnu Kaljuste, Eesti filharmoonia kammerkoor ja Tallinna kammerorkester esitavad koos jõulukoraale.
Dirigent Tõnu Kaljuste, Eesti filharmoonia kammerkoor ja Tallinna kammerorkester esitavad koos jõulukoraale. Foto: Rene Jakobson

Maailmas hinnatud muusikud, Tõnu Kaljuste, Eesti filharmoonia kammerkoor ja Tallinna kammerorkester, tulevad üle pika aja Pärnusse, et pakkuda jõulueelsel ajal pärnakatele igihaljast jõulumuusikat kontserdil “Jõul”.

Pärnu kontserdimajas kõlavad sellised kõigile tuntud ülevad jõulukoraalid, nagu “Üks roosike on tõusnud”, “Ma tulen taevast ülevalt”, “Maa on nii kaunis”, “Oh kuusepuu”, “Karjased, oh öelge meile”, “Püha öö” ja paljud teised, mis on seatud spetsiaalselt keelpilliorkestrile ja koorile.

Pidulikkust ja sära lisab õhtusse kahele koorile, solistidele ja instrumentidele loodud “Dixit Dominus”, mis kuulub Antonio Vivaldi tähtsamate kirikuteoste hulka. Võimsas teoses soleerivad Eesti filharmoonia kammerkoori solistid Yena Choi, Laura Štoma, Anna Dõtõna, Danila Frantou, Raul Mikson ja Geir Luht. Kontserdisaali on oodatud pered koos lastega.

Eesti filharmoonia kammerkoor, Tallinna kammerorkester ja Tõnu Kaljuste on aastaid ühiselt kontserte andnud nii Eestis kui kaugemalgi, Euroopast Austraaliani ja Aasiast Põhja-Ameerikani. Arvo Pärdi muusika hinnatud interpreetidena on neid kutsutud esinema maailma paljudele mainekatele lavadele. Kollektiivide ja Tõnu Kaljuste ühine salvestis “Adam’s Lament” (ECM) pärjati Grammy auhinnaga.

Tõnu Kaljuste asutas Eesti filharmoonia kammerkoori 1981. ja Tallinna kammerorkestri 1993. aastal ning on mõlema kollektiivi peadirigent.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles