Pärnu noormees Herman Avandi hiilgab peaosas Eesti kalleimas mängufilmis

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
13aastane Herman Avandi Pärnus oma koduõuel.
13aastane Herman Avandi Pärnus oma koduõuel. Foto: Urmas Luik

Erik Kivisüda. Jah, just selline – kivist südamega – püüab vastse Eesti ja samal ajal rahvusvahelise koguperefilmi väike peategelane olla.

Juhan Ulfsak, kellel filmis kandev roll rändnäitlejana, jääb ka hirmuäratavate, neid üle parda heita ähvardavate piraatide ees professionaaliks ja rõhutab ootamatult trupikaaslasteks sattunud noortele, et oma elu päästvat rolli kandes tuleb vältida klišeid, kuhu näitlejana on alati oht vajuda, öeldes: “Olge loomulikud!”.

Tõele au andes, kõige loomulikumalt mõjuvad rollid need kõige nooremad, Herman Avandi (Erik) ja Florin Gussak (Maria) teevadki. Juhan Ulfsakiga koos mängimist peab praeguseks 13aastane, filmis 10–11aastane Pärnu noormees Herman Avandi aga kuue kaastootjariigi, sealhulgas Ukraina osalusel Luksemburgis ja Eestis toimunud võtteperioodi vingeimaks kogemuseks. “Ta on lihtsalt nii hea näitleja!” kinnitab Herman.

“Erik Kivisüdamest” aimub “Kariibi mere piraatide” hõngu, sest siingi on pooleldi surnute ja pooleldi elavate piraatidega müstilises udus triiviv laev ning suuna näitav kompass, mida kõik armutult jahivad, püüdes üksteist kavaluse ja jõuga üle trumbata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles