Sirbiga linalakk tõi gümnasistile esikoha

Pärnu Postimees
Copy
Mirel Kallas võitis ERMi võistujoonistamisel esikoha.
Mirel Kallas võitis ERMi võistujoonistamisel esikoha. Foto: Mailiis Ollino

Sütevaka humanitaargümnaasiumi õpilane Mirel Kallas võitis esikoha sel kolmapäeval peetud koolidevahelisel võistujoonistamisel 10.–12. klassi arvestuses. Üritust korraldas Eesti Rahva Muuseum ning tänavu toimus see 26. korda.

Neiul on sel aastal aga teisigi saavutusi ette näidata. Peale põhikooli ja kunstikooli lõpetamise, maakondliku kunstiolümpiaadi esikoha ja üleriigilisel kunstikonkursil osalemise pälvis tüdruk veebruaris suure tunnustuse: Mirel võitis oma illustratsioonidega Ilon Wiklandi nimelise noore kunstniku preemia.

Mirel Kallase võidutöö.
Mirel Kallase võidutöö. Foto: Berta Jänes

Kevadel lõpetas Mirel Pärnu kunstide kooli süvaõppe. Samast lennust oli võistujoonistamisel pärnakate lippu kõrgel hoidmas aga teinegi noor kunstnik. Eriauhinna pälvis 11. klassi õpilane Kirke Kirt, kes käib samuti Sütevaka humanitaargümnaasiumis.

Kirke Kirt võitis eriauhinna.
Kirke Kirt võitis eriauhinna. Foto: Berta Jänes

Pärnakaid oli üritusel kokku 17, Pärnu linna kõrval leidus kunstihuvilisi õpilasi Häädemeestelt ja Uulustki. Võistlusel anti joonistamiseks aega kokku 3 tundi ja mõõduvõtt jaotati nelja rühma: 1.–3. klass, 4.–6. klass, 7.–9. klass ja 10.–12. klass.

Sel aastal kandis võistlus pealkirja “Valguses ja varjus” ning osalema kogunes 163 õpilast 36 koolist üle Eesti. Töid hindas žürii, kuhu kuulusid ERMi loovdisainerid Emma Eensalu ja Märt Puusta, concept artist Kait Kübar ja tänavakunstnik Danil Taro.

Võistlusel valminud töid saab ERMis kohapeal näha 3.–13. jaanuarini silla-ala näitusel, seni aga võib töödele pilgu peale visata muuseumi Facebooki lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles