Maksu- ja tolliameti Pärnu kontor asutab kolima

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maksu- ja tolliamet (MTA) kavatseb Lääne maksu-ja tollikeskuse teenindusosakonna Pärnu teeninduskoha Õhtu põik 5 hoones töö lõpetada ning kolida kõik MTA tegevused ameti Riia maantee 233a esindusse.

Ümberkorraldused ei puuduta üksi MTA Pärnu teeninduskohta, sest amet on võtnud sihiks koondada oma niinimetatud tagatoad selle aasta jooksul nelja regioonikeskusesse ja igas keskuses ühte hoonesse.

MTA avalike suhete juhi Anne Osveti sõnade kohaselt on Pärnus ruutmeetreid ühe siinse MTA töötaja kohta kahe teeninduskoha peale kokku 23, kuid amet on seadnud eesmärgi pindadelt kokku hoida nii, et iga töötaja kohta oleks 12–15 ruutmeetrit.

Selle aasta algusest sulges MTA ka oma Savi tänava lao ja võttis kasutusele väiksema ja odavama asenduslaopinna Riia maantee maja kõrval.

“Riia maantee hoones tehakse natuke ümberehitust: arhiivi kolime Tallinna ja arhiivi arvelt vabanevad ruumid saavad kontoriks,” rääkis Osvet.

Mullu detsembris sedastas toonane MTA peadirektori asetäitja Timo Riismaa, et ameti teenindusvõrgu optimeerimine kliendikäitumisele vastavaks toob kaasa nii teeninduskohtade kui töötajate arvu vähenemise.

Osvet tähendas, et koosseisude kohta pole midagi kindlat öelda ja enne selgusesaamist ei ole mõtet numbreid välja öelda.

Möödunud aasta lõpu seisuga on Pärnus tööl 29 teenindusosakonna ametnikku, neist viis tolliteeninduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles