Vambola Paavo ⟩ Rääkige inimestega! (1)

, ajakirjanik
Copy
Elektriliinid
Elektriliinid Foto: Elmo Riig

Jõulud peaksid olema rahulik ja enesesse vaatamise aeg. Tegelikkus on tänavu kahjuks vastupidine. Märksõnaks on hirmutamine. Suured pealkirjad lehtedes ja ajakirjades manitsevad elektrikatkestusteks valmis olema ja kutsuvad varusid soetama. Kui kriis tuleb, siis saabubki see ootamatult.

Mul võivad kodus olla kaerahelbed, purgisupid ja konservid, aga kui pole elektrit, siis kuidas keeta kortermajas putru või purgisuppi? Ahiküttega eramus on lihtsam. Küünlavalgel teed pliidi alla tule, ajad vee soojaks ja teedki perele söögi. Nii võib vastu pidada isegi nädala. Ainul mõned asjad külmkapis on selle ajaga riknenud.

Enamik uusasumite eramuid on praegu elektriküttel. Nemad jäävad hätta. Raskem probleem on kõikjal pesemisega. Tualetis käia ei saa. Vett võib restide kaupa kodus olla, ent kui elamises temperatuur langeb, külmub vedelik ära.

Peaminister tõttas sügisel suures agaruses televisiooni ja külvas elektrikatkestustest rääkides paanikat. Sõnum polnud läbi mõeldud. Hiljuti ähvardas Kaja Kallas taas voolukatkestustega külmal ajal tipptundidel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles