Linn külmutas Pärnu lasteaedade kohatasu

Pärnu Postimees
Copy
Hindu külmutamata oleks kohatasu kerkinud kuue kuni kaheksa euro võrra kuus.
Hindu külmutamata oleks kohatasu kerkinud kuue kuni kaheksa euro võrra kuus. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu linnavolikogu otsustas jätta linna ja tema osavaldade lasteaedade kohatasu järgmisel aastal samaks. Ilma selle otsuseta oleks kohatasu alampalga tõusu tõttu suurenenud.

Volikogu sidus juunis lasteaedade kohatasud eelneva kalendriaasta valitsuse poolt kehtestatud palga alammääraga. Kohatasusid külmutamata oleks see näiteks Pärnu ujutata lasteaedades järgmisest aastast kerkinud 63 ja ujulaga lasteaedades sügisest kevadeni 79 euroni. Samasugune hinnatõus oleks tabanud Audru ja Paikuse lasteaias käivate laste vanemaid.

Abilinnapea Ene Tähe sõnul saab kohalik omavalitsus leevendada lasteaias käivate laste vanemate maksukoormust. "Varem kavandatud hinnatõus olnuks praegusel ajal, mil kõik hinnad kerkivad, peredele raske.  Kui arvutada, siis teinuks see sõltuvalt lasteaiast 48-96 eurot aastas, mis tähendab, et selle raha eest saab vähemalt ühe kuu lasteaia koha eest tasuda. See on arvestatav summa, eriti neile, kes on äärmiselt hinnatundlikud," rääkis Täht.

Kui arvutada, siis teinuks see sõltuvalt lasteaiast 48-96 eurot aastas, mis tähendab, et selle raha eest saab vähemalt ühe kuu lasteaia koha eest tasuda.

Ene Täht, Pärnu abilinnapea


Pärnu ujulata lasteaedades ning Audru ja Paikuse lasteaias on kohatasu 57 eurot. Ujulaga lasteaedades tuleb koha eest maksta septembrist maini 71 ja suvekuudel 57 eurot. Lindi lasteaed-algkooli ja Jõõpre kooli lasteaedade kohatasu on 46, Tõstamaa lasteaia kohatasu 34 eurot.

Kui seni tuli kohatasu maksta jooksva kuu 20. kuupäevaks, siis algavast aastast tuleb see tasuda süsteemi ARNO kaudu väljastatud arve alusel 14 kalendripäeva jooksul arvel näidatud pangakontole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles