Jõulutaadid ja -memmed avasid kirjakastid

Sirle Matt
, reporter
Copy

“Ma joonistasin kogemata musta koera, kas saaksid pruuni tuua,” pöördub väike poiss Uulus jõulutaadi poole. Taat Eedu lubab palve meelde jätta. Eedu ja veel neli jõulutaati-memme on seal parasjagu piduliku sündmuse puhul, et avada postkast ja kaasa võtta kirjad-joonistused jõuluvanale.

Üritus toimub tänavu juba 12. korda ning Uulu kõrval on Häädemeeste vallas kavas kolm kohta, kus lapsed said jõulutaadile oma soove jätta.

Eedu meenutab, et kui ta tosina aasta eest päkapikupostkastide üritusega alustas, olid mõnes kohas vaid üksikud kirjad ja mõni laps ning kinke jagati kogu valla peale 60–70. Tänavu tuli toimekatel päkapikkudel valmis panna 300 kingipakki, kus sees midagi väikest ja toredat. Näiteks jõuluehe, pehme mänguasi, liulaud. 

Idee sai alguse, kui jõulutaat Eedu ja jõlumemm Riina hakkasid mõtlema nende laste peale, kellel jõuluvana ei käi. Ent jõulutaat võiks nendegi jaoks olemas olla. Alguses panid Eedu ja Riina postkaste paika ja avasid üksnes kahekesi, aga nüüdseks on kaasa tulnud teisedki memmed ja taadid. Tänavu tulid ühes jõulutaadid Priidik ja Urmi ning jõulumemm Roosi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles