ARVUSTUS ⟩ Tipp ja Täpp Endlas: Täna sööme kasulikke komme!

Ille Rohtlaan
, Vabakutseline arvustaja
Copy
Uno Leiese lugudel põhineve lastelavastuse "Tipp ja Täpp" tõi Endla teatris lavale Kaili Viidas. Kokku tuleb üks suur tore pallimäng: tippe, täppe ja ümarust on kõiges, mida laval näha.
Uno Leiese lugudel põhineve lastelavastuse "Tipp ja Täpp" tõi Endla teatris lavale Kaili Viidas. Kokku tuleb üks suur tore pallimäng: tippe, täppe ja ümarust on kõiges, mida laval näha. Foto: Sander Rebane/Endla Teater

Kaili Viidase käe all on Pärnu Endlas lavale jõudnud taas värvikas mänguline ja mõnusalt hoogne lastelavastus, mis köidab väiksematki vaatajat. Ilmselt tahaks igaüks neist laval pallimeres hullata ja lustakaid krutskeid kaasa teha.

Samal ajal pöördub lavastaja kavalehel aga otse hoopis Armsa Suure Inimese poole ja ütleb, et lavastus on sündinud soovist mängida.

Muidugi, sest suured vaatajad ju mäletavad Uno Leiese lasteraamatut “Tipp ja Täpp” (1986) või enamgi teatakse neid tegelasi telenukkudena ja omaaegsest telelavastusest pärit “Kommilaulu” refrääni “Täna sööme komme, homme sööme komme, komme sööme ülehomme ...” teavad peast küll kõik täiskasvanud.

Kaili Viidas ja Ott Kilusk on loo dramatiseerijad, kunstnikutöö on samuti Viidaselt. Ja uskuge, see tipitäpiline kujundus, kogu stsenograafia on nii efektne ja leidlik, et mingi aeg unustadki ennast neid detaile ja osavaid lahendusi imetlema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles