Galerii ⟩ Tantsustuudio jõuluetenduses sai valgus puudutatud

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy

Janne Ristimetsa tantsustuudio jõuluetenduses “Valguse puudutus” sai lavavalguse puudutusest Endla suurel laval osa stuudio üle 260 õpilase, lavale jõudis 20 tantsu-, akrobaatika- ja õhuakrobaatika kava tosina juhendaja käe alt.

Omanimelist tantsukooli vedav Janne Ristimets tõdes, et nad on proovinud nii laste kui täiskasvanutega hoida jõuluajal traditsiooni, et oleks vähem lihtsalt müra ja rohkem enesesse vaatamist, helgust ja puhtust, mis jõuludega kaasa käib.


“Kui õpetajatega hakkasime mõtlema, mis läbiv teema või sõnum meil sel aastal olla võiks, tuli valgus kuidagi mitme koha pealt välja. See sisemine valgus ... ja ka tehis-füüsiline valgus on nii palju kirgi kütnud. Aga meie proovisime endas ikkagi sisemist valgust leida: kes kuidas omal moel endas valgust leiab, proovisime seda lavalgi näidata nii vahetekstide kui lavastatud kavadega,” seletas ta.

Laval nähtu oli varasemast mitmekesisemgi, kuna oma stiilidega on ampluaad laiendanud tantsustuudioga liitunud uued õpetajad. Loovtantsu kõrval tehti laval nüüdis- ja sõutantsu, joogat, afrotantsu ja balletti ning publiku ette astusid nii beebid kui täiskasvanud naised.

“Jah, kasvame!” lausus Ristimets. “Meie kooli uksed on kõigile avatud, me ei mõõda lapsi pikkuse, laiuse ega võimekuse järgi. Seda saabki näha meie akrobaatikanumbrites, mis meil on juba kaua aastaid ega ole üldse suunatud võistlema. Sellegipoolest on meil palju lapsi, kes on juba väga ägedad ja võimekad,” avaldas ta.

“Joogaga proovisime ka sel praegu võib-olla äreval ajal hingelist tasakaalu ja valgust enda sees otsida ja leida. Kuigi vahel võib tunduda, et kõik on üsna pime või sünge, on tegelikult väga palju neid kohti, kust leida valgust,” kinnitas Ristimets. Tants annab selleks palju võimalusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles