Jõulud Ukraina moodi

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Ukrainast Rivnest pärit Oleksandr, Valentyna, Viktoria, Julia, Anna ja Diana Sikorskyi võtavad tänavused jõulud vastu Pärnus.
Ukrainast Rivnest pärit Oleksandr, Valentyna, Viktoria, Julia, Anna ja Diana Sikorskyi võtavad tänavused jõulud vastu Pärnus. Foto: Mailiis Ollino/Pärnu Postimees

Kui Sikorskyite pere aasta tagasi Kirde-Ukrainas oma Rivne kodus jõululaua taga istus, ei osanud nad ilmselt halvimaski unenäos näha, et järgmisi pühi tuleb pidada üle tuhande kilomeetri kaugusel võõras riigis.

Ehkki Rivne jääb suuremast sõjatandrist eemale, pole 250 000 elanikuga oblastikeskus pääsenud venelaste pommitamisest ja kuueliikmeline perekond pidas mõistlikumaks suve lõpus riigist lahkuda, pani pisikesele autole hääled sisse ja hakkas sõitma.

Teekond kulges läbi Poola, Leedu ja Läti, kuni jõuti Eestisse, kus pereisa mõne aasta eest oli tööl olnud.

“Navigaator näitas Pärnu põgenikekeskust, seal me tegime peatuse ja nüüd olemegi siin,” meenutas pereisa Oleksandr.

“Ega me teadnud, kuhu välja jõuame, aga jäi silma, et Pärnus lehvis palju Ukraina lippe, mis oli väga meeldiv üllatus. Ühelgi riigil pole ju kohustust Ukraina lippe heisata, aga näe, Pärnu tänavatel lehvis neid igal pool ja lehvib praegugi,” lisas ta, märkides et üheski teises riigis sellist pilti ei olnud. “See tegi südame eriliselt soojaks.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles