Keiu Virro kirjutas oma veiniotsingutest raamatu normaalsele inimesele (1)

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
“Vala välja!” on Keiu Virro esimene raamat. “See on normaalse inimese lugu normaalsetele inimestele,” ütleb ta. “Minu enda lugu sellest, kuidas ma veiniarmastamiseni olen jõudnud ja saanud tasapisi targemaks.”
“Vala välja!” on Keiu Virro esimene raamat. “See on normaalse inimese lugu normaalsetele inimestele,” ütleb ta. “Minu enda lugu sellest, kuidas ma veiniarmastamiseni olen jõudnud ja saanud tasapisi targemaks.” Foto: Lauri Laan

Veiniotsingutest raamatu kirjutanud Keiu Virro soovitab pühadelauale seekord võtta mõne eestimaise veini, näiteks rohelise sõstra vahuveini.

Los Angeleses kasutatud raamatute poes The Last Bookstore püüdis teatrikriitik Keiu Virro pilku teatriimest kõnelevate teoste asemel joogiraamatute lett, millesarnast ta Eestis polnud näinud. “Väljusin poest sületäiega,” meenutab ta kolme aasta tagust sõbral külas käiku.

Pilku püüdsid nood üllitised osalt just sel põhjusel, et need ei olnud palju kogenud-reisinud ekspertide-snoobide, vaid lood täiesti tavalistelt inimestelt, kes olid hakanud nullist oma teekonda veiniarmastuseni üles ehitama. Umbes samamoodi on see kulgenud Virro puhul ja nii jäigi raamatu-mõte kummitama, kuni ta otsustas oma kogemused-elamused samuti kirja panna.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles