Kirikuõpetaja Arvet Ollino: Annaks jumal, et saaksimegi lihtsalt olla

Silvia Paluoja
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
EELK Saarde Katariina koguduse kauane õpetaja, kahe kõrgharidusega Arvet Ollino arvab, et iga inimene usub millessegi, mis annab talle lootust. 
EELK Saarde Katariina koguduse kauane õpetaja, kahe kõrgharidusega Arvet Ollino arvab, et iga inimene usub millessegi, mis annab talle lootust. Foto: Mailiis Ollino/Pärnu Postimees

Saarde kirik on niisama lumevalge nagu ümbruski. Jõule oodates laotus lumevaip maha ja pühakojani viival rajal on märgata saapajälgi samas suunas. Raskest peauksest sisenejale vaatab vastu kultuurimälestiste registrisse kantud altarimaal “Jeesus Kolgata ristisambas” – kunstnik Friedrich Ludwig von Maydelli 1835. aasta töö.

Kirikupinkidest kahele poole seintele paigutatud mälestusplaadid jutustavad vaikides neist, keda tuleb mõttes kanda. Need on inimesed, kes jätsid elu Siberis asumisel ja vangilaagrites. Metsavennad, kes langesid võitluses vaba Eesti eest. Kilingi-Nõmmes 20. aprillil 1937 filmiplahvatuses hukkunud lapsed, vanused juures, viiest 15 aastani. 

Terekäe sirutanud EELK Saarde Katariina koguduse õpetaja Arvet Ollino ütleb, et ta ei tunne ennast selles kirikus kunagi üksi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles