Pärnu Vaprus mängib uuel aastal taas jalgpalli meistriliigas

Märt Pilme
, reporter
Copy
Lõppenud hooajal kõrgliigas viimaseks jäänud ja esiliigasse langenud Pärnu Vaprus jätkab siiski tippkonkurentsis.
Lõppenud hooajal kõrgliigas viimaseks jäänud ja esiliigasse langenud Pärnu Vaprus jätkab siiski tippkonkurentsis. Foto: Urmas Luik

Lõppenud hooajal jalgpalli kõrgliigas üheksanda koha saavutanud ja üleminekumängudega koha tippkonkurentsis säilitanud Tallinna Legion andis teada, et nemad soovivad järgmisel hooajal mängida esiliigas.

Legioni klubi juht Denis Belov ütles, et otsus tehti pärast pikka arutelu ja väga raske südamega. “Tundus, et praeguses olukorras on mõistlik astuda samm tagasi, et tulevikus astuda kaks sammu edasi,” märkis ta.

Niisiis sai sportliku paremusjärjestuse alusel õiguse kõrgliigas osaleda Pärnu Vaprus. Suvepealinna meeskonna juhatuse liige Karl Palatu kinnitas, et klubi oli selleks valmis ja võimalusest haaratakse kinni.

“Olime teadlikud, et selline olukord võib tekkida ja alustame nüüd Premiumi liiga võistkonna komplekteerimist, et uue peatreeneri Igor Prinsi juhendamisel minna hooajale vastu konkurentsivõimelise meeskonnaga,” rääkis Palatu.

Prinsi kõrval alustab abitreenerina tööd Henri Rüütli ja väravavahtide juhendajana Priit Pikker.

Tuleval hooajal mängivad peale pärnakate kõrgliigas veel Tallinna Flora, Tallinna FCI Levadia, Paide linnameeskond, Nõmme Kalju, Kuressaare, Tartu Tammeka, Narva Trans, Tallinna Kalev ja esiliigast tõusnud Harju Laagri.

Kõik klubid peavad uue hooaja eel läbima litsentsiprotsessi.

See oli kolmas kord, kui Vaprus jääb vaatamata viimasele kohale kõrgliigasse püsima: 2021. aastal kukkus eest Viljandi Tulevik ja 2017. aastal Sillamäe Kalev.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles