Video ⟩ Mushy üllatab pärast väga pikka pausi uue singliga

Pärnu Postimees
Copy
Mushy tuli üle mitme aasta välja uue singliga "Mirrors Inside".
Mushy tuli üle mitme aasta välja uue singliga "Mirrors Inside". Foto: Kuvatõmmis videost

18 aastat hiljem: konkurssidelt võite noppinud metal-muusika koosseis Mushy tuli välja põrutava singliga.

Seitse aastat pärast viimast esinemist ja 18 aastat pärast bändi loomist otsustas metalcore ajastu koosseis Mushy oma väärt kraami taas avalikkuse ette tuua ning üllatab põrutava singliga “Mirrors Inside”.

Ansambel Mushy tuli esimest korda kokku 2004. aasta detsembris. Toona Pärnus loodud bändi liikmed olid Taavi Holter (vokaal), Rauno Kutti (kitarr), Sander Haugas (kitarr), Silver Haugas (bass) ja Rauno Pella (trummid).

Bänd pidi küll esialgu kokku tulema pelgalt ühe vana-aastaõhtu kontserdi tarbeks, kus paluti mängida Status Quo ja teiste tuntud rokkbändide kavereid. Kontsert jäi paraku ära, ent ühine huvi agressiivset metal’it mängida motiveeris liikmeid kõigest hoolimata bänditegemisega jätkama.

Kaverdamisega paralleelselt asuti vaid mõne kuuga kirjutama originaalloomingut, mida presenteeriti esimest korda 2005. aasta mais Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumis toimunud “Kevadrock 2005” festivali raames, mille peakorraldaja oli bändi frontman Taavi Holter ise. Umbes samal ajal tekkisid sidemed sõprusbänd Bedwettersiga, kellega koos esineti mitmel festivalil ning võideti järgemööda noortebändide konkursid.

Suurimatest saavutustest Mushy ajaloos võiks esile tuua 2006. aasta märtsikuu vabariikliku noortebändi konkursi ja HRC noortebändide konkursi võidu ning 2007. aastal Coca Cola Soundwave’i konkursi võidu, mille peaauhind oli samanimelisele muusikafestivalile esinema pääs 2007. aasta augustis.

Kuna aastate möödudes muutusid bändiliikmete prioriteedid seoses töö, kooli ja elukohavahetuse tõttu kaasnevate kohustustega, oli üha raskem leida aega ühiseks musitseerimiseks. Viimati esineti bändiliikmete mäletamist mööda avalikult 2015. aasta detsembris Von Krahlis, kus Mushy koos ansambel Horror Dance Squadiga tähistas kümmet aastat tegevuse alustamisest.


Bändi laulja ja sõnade autor Holter avaldas, miks nad just nüüd otsustasid singliga välja tulla: “Pärast väga pikka pausi bändist olime kitarrist Sander Haugase ja tema pojaga kuskil Tallinna külje all metsas lõket tegemas ning tagasi sõites soovis poiss bändi lugusid kuulata.

Kuna olime tegutsemise ajal väga vähe materjali välja lasknud, siis see, mis kvaliteet sealt tuli, oli päris hirmus. Ma teadsin, et meil on head lood sahtlisse kirjutatud, aga umbkaudu 13 aastat tagasi ei osanud Eestis seda keegi lindistada ja veel vähem meie seda muusikutena sisse mängida või laulda. Seega saigi mul kinnisideeks album “Bucket list” ära teha.

Kunagi, kui hakkan “planeedilt maha hüppama”, olnuks selle plaadi tegemata jätmine kindlasti üks asi, mida kahetseksin. Singel “Mirrors Inside” just sellest räägib, et kui kunagi oled surivoodil, kes sulle siis sisemisest peeglist vastu vaatab,” lisas Taavi Holter. “Nüüd on meie enda oskused ja tehnika nii palju arenenud, et saad sõprade abiga väga palju tehtud ja tulemust ei pea häbenema. Eesotsas tänu Joosep Järvesaarele, kelle stuudios vokaalid lindistatud said.”

Refräänis võib bändi laulja kõrval kuulda ka Pärnu muusiku Laura Juno vokaali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles