Esna pajatused Pärnumaalt pärit välisminister Raul Mälk

Olaf Esna
, bibliofiil
Copy
Sellel fotojäädvustusel osaleb Raul Mälk 2013. aasta detsembris Soome Vabariigi iseseisvuspäeva puhul korraldatud suursaadik Aleksi Härköneni ja tema abikaasa vastuvõtul.
Sellel fotojäädvustusel osaleb Raul Mälk 2013. aasta detsembris Soome Vabariigi iseseisvuspäeva puhul korraldatud suursaadik Aleksi Härköneni ja tema abikaasa vastuvõtul. Foto: Peeter Langovits

Aastakümneid diplomaatia valdkonnas töötanud ja selle aja jooksul ka ministriametit pidanud Raul Mälk on sündinud 14. mail 1952. aastal Pärnus. Temagi on pesahülgaja, kes küpsustunnistust läks taotlema omal ajal väga mainekasse Nõo keskkooli, mille ta lõpetas 1970. aastal. Edasi järgnes Tartu riiklik ülikool (TRÜ), kus õppis majandusküberneetikat (majandusmatemaatikat). TRÜ lõpetas Mälk 1975. aastal cum laude.

Raul Mälgu esimene töökoht oli ENSV teaduste akadeemia majandusinistuut, kus ta oli ametis nooremteadurina (ökonomistina) aastatel 1975–1977. Majandusinstituudist suundus ta 1977. aastal Eesti Raadiosse, kus tema ametinimetused olid lepinguline autor, vanemtoimetaja, peatoimetaja asetäitja ja peatoimetaja. Eesti Raadios töötas Mälk 1990. aastani.

Mälk oli NLKP liige 1980–1990 ja õppis 1983–1985 Leningradi kõrgemas parteikoolis ajakirjandust.

Eesti riigielu murrangulisel perioodil leidis Mälk rakendust ülemnõukogu presiidiumi esimehe Arnold Rüütli kantseleis ja oli ülemnõukogu pressiesindaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles