Suurejõe Aasta külas keerleb elu rahvamaja ümber

Copy
Näiteringi liikmed harjutasid Suurejõe rahvamaja saalis jõulupeoks luulepõimikut.
Näiteringi liikmed harjutasid Suurejõe rahvamaja saalis jõulupeoks luulepõimikut. Foto: Urmas Luik

Suurejõelt võib Viljandi või Pärnu poole läbi sõita nagu mis tahes külast, milles kaht kätt jäävad veidi luitunud majad ning vaateulatusse mõni lagunev tootmishoone. Ei poodi, kõrtsi ega kirikut, on vaid kinnikasvav jõgi, mis kunagise vesiveski tammivaremest läbi surub.

Aga suurejõelased ajavad nina püsti ja põhjusega, sest Pärnumaa Kodukandi 2022. aasta küla nooreneb ja ühiste tegemiste loetelu jaoks tuleb appi võtta teisegi käe sõrmed. Talgutega on korrastatud külaplatsi, rajatud võrguplats, puhastatud teeäärseid kraave. Külaselts Helila on projektidega välja kirjutanud edenemise toetusi ning kohalikud kõpitsevad elamisi ja ümbritsevad need aiailuga.

“Suurejõe küla märksõnadeks on aktiivsus ja hoolivus, kogukond on väga ühtehoidev ja tegutseb eesmärgiga oma kodukanti edasi viia. Hiljuti võideti kaasava eelarve konkurss ja peagi kerkib külla uus mänguväljak. Külas on palju aktiivseid inimesi, kes leiavad võimalusi, kuidas luua hea ja hooliv keskkond kõigile,” kinnitab Põhja-Pärnumaa vallavanem Aivar Mäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles