Pärnumaa volletegelased valiti neljas kategoorias aasta parimaks

Märt Pilme
, reporter
Copy
Märt Tammearu.
Märt Tammearu. Foto: Tairo Lutter

Eesti võrkpallipere pidulikul koosviibimisel Tallinna klubis Vatican kuulutati välja parimad võrkpallurid, treenerid, kohtunikud ja sekretärid.

Aasta meesvõrkpalluri tiitli pälvis esimest korda 21aastane Märt Tammearu. Pärnu spordikooli kasvandik ja kunagine Pärnu võrkpalliklubi liige teeb nüüd tegusid Belgias: Tammearu tuli oma esimesel välishooajal Roselare Knackiga kohe riigi meistriks. Kaks kuud tagasi võideti ka hooajaeelne superkarikas ja seal oli Lõpe külast pärit võrkpallur 14 silmaga üleplatsimees. Tammearu tegi klubi eest kaasa meistrite liigaski ja etendas Eesti koondises aina tähtsamat rolli.

Märt Tammearu.
Märt Tammearu. Foto: Sander Ilvest

Aasta meesvõrkpalluri nominendid olid veel kõrgliigades pallivad Timo Tammemaa (Poola Czarni Radom) ja Albert Hurt (Saksamaa Herrschin).

Naistest pürgisid aasta parimaks Häli Vahula, Kertu Laak ja Kristiine Miilen, valituks sai Itaalia esiliiganaiskonna Olbia rünnakuliider Miilen. Aasta treeneri auhinna pälvis teist korda järjest Alar Rikberg, kes võitis Tartu Bigbankiga nii Balti liiga, Eesti meistri- kui karikavõistlused. Siinsetest juhendatajatest kuulusid nominentide hulka Sten Esna, Andrei Ojamets ja Avo Keel. Rannavõrkpallis nimetati parimateks taas Eesti esipaarid ehk Heleene Hollas - Liisa Soomets ja Kusti Nõlvak - Mart Tiisaar.

Kaur Erik Kais.
Kaur Erik Kais. Foto: Gertrud Alatare/volley.ee

Silmapaistvamate noorte rannavõrkpallurite hulgas teenis autasu 20aastane Pärnu võrkpalliklubi liige Kaur Erik Kais, kes pallib rannaliival ühes Rasmus Meiusega. Kodustel turniiridel nopiti mitu esikohta ja U22 EMil oldi 17. Ühtlasi esindasid noored koondist koos Nõlvaku, Tiisaare ja Dmitri Korotkoviga Rahvuste karikal, kus teeniti viies koht.

“Parim suvi: saime palju mängida ja eriti hea, et osalesime ka välismaal mõnel turniiril,” ütles Kais pärast Eesti täiskasvanute meistrivõistlusi, kus saadi kaela kolmanda koha medal.

Rivo Vesik.
Rivo Vesik. Foto: Maksim Toome

Parimaks naiste rannavolle treeneriks valiti suvepealinlane Rivo Vesik, kes juhendab nii Hollast-Soometsa kui mitut noortepaari.

Aasta kohtuniku-sekretäri aunimetuse teenis pärnakas Ulvi Kuus, suvepealinlane Risto Strandson jäi silmapaistvamate vilemeeste seas teiseks.

KÕIK AUHINNAD

Aasta naisvõrkpallur

Kristiine Miilen

Aasta meesvõrkpallur

Märt Tammearu

Aasta rannavõrkpallipaar

Heleene Hollas - Liisa Soomets ja Kusti Nõlvak - Mart Tiisaar

Aasta treener

Alar Rikberg

Aasta naiste rannavõrkpalli treener

Rivo Vesik

Aasta meeste rannavõrkpalli treener

Indrek Verro

Aasta noortetreener

Laos Lukas (Tallinna VK), Merle Keerutaja (Viljandi SK), Ellen Aros (Rakvere SK), Tanel Peelo (SK Tats), Argo Meresaar (SK Duo), Rando Ringmets (Tallinna VK).

Aasta noorte rannavõrkpalli treener

Laos Lukas

Aasta noorvõrkpallur

Eva Liisa Kuivonen ja Jan Stog

Aasta noorte rannavõrkpalli paar

Eva Liisa Kuivonen – Liisa-Lotta Jürgenson ja Kaur Erik Kais – Rasmus Meius

Aasta vilemees

1. Ats Horn

2. Risto Strandson

3. Erko Varblane

Aasta kohtunik-sekretär

1. Ulvi Kuus

2. Annabel Pruer

3. Pille Saks

Aasta rannavõrkpalli kohtunik

Tiit Kõiv

Parim veterankohtunik

Argo Käpa

Parim noorkohtunik

Kaarel Põldemaa

Andmed: võrkpalliliit

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles