Hoiatus Ees ootavad keerulised ilmaolud

Pärnu Postimees
Copy
Ilmaennustajad hoiatavad eesootava libeduse eest.
Ilmaennustajad hoiatavad eesootava libeduse eest. Foto: Madis Veltman

Ilmateenistus hoiatas saabuva jäävihma ja tugeva tuule eest. Pärnumaale ennustatakse tugevat lörtsi- ja vihmasadu ning tugevaid tuuleiile.

Esmalt jõuab tihe vihma- ja lörtsisadu Eesti saartele ja laieneb sealt edasi mandrile. Lääne poolt alates algab ka temperatuuri tõus üle null kraadi.

Liivi lahe ääres ja Lõuna-Eestis tugevneb edela- ja läänetuul puhanguti 15–20 meetrini sekundis.

Oodata on jäävihma ja tuuleiile.
Oodata on jäävihma ja tuuleiile. Foto: Riigi ilmateenistus

Õhtul laieneb sadu üle kogu riigi: mandril sajab kohati jäävihma ja esineb jäidet ning ida pool läheb sadu järk-järgult üle lumeks.

Öösel sajab paljudes kohtades lörtsi ja vihma. Teedel on suur libedaoht. Mandri põhja- ja keskosas sajab põhiliselt lörtsi ja lund. Sadu on intensiivne ja hommikuks lisandub orienteeruvalt 15–25 sentimeetrit lund. Tuul pöördub itta, kirdesse ja tugevneb rannikul puhanguti 15 meetrini sekundis ning tuiskab. Tihedas sajus on nähtavus piiratud ja liiklustingimused halvad.

Homme hommikul jätkub mitmel pool tihe lörtsi- ja lumesadu. Päeva jooksul langeb õhutemperatuur alla nulli. Teedel on suur libedaoht.

Libe tee on katsumus nii roolikeerajatele kui kahe- ja neljajalgsetele liiklejatele.
 
Libe tee on katsumus nii roolikeerajatele kui kahe- ja neljajalgsetele liiklejatele.  Foto: Eero Vabamägi
Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles