Traffic tutvustab Pärnus ahjusooja plaati

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti kitarripopi bänd Traffic ootab väga taaskohtumist Pärnu publikuga, kui ansambel esitleb homme öösel Pärnu klubis Sugar oma kolmandat albumit “Siirius”.

Trafficu laulja Silver Laasi teatel on “Siirius” vaieldamatult bändi senine parim album. ““Siirius” on kaua tehtud kaunikene, sest meie eelmine album ilmus 2008. aastal,” ütles Laas. “Nii oli aega sellega rahulikult tegelda. Plaat tuli täpselt selline, nagu lootsime ja ootasime. Albumi nimi pärineb plaadi esimeselt loolt.”

Laulja kinnitusel koondab “Siirius” endas vaheldusrikast muusikat. “Mõni lugu on kirjutatud kolm aastat tagasi ja mõni alles kuu eest,” seletas Laas. “Eks seal on tunda kindlasti vana Trafficut, aga suur rõhk on pandud siiski eri sound’idele ja nii on plaadil nii mõnigi üllatus.”

Trafficu uue muusika mitmekülgsuses on ilmselt suur osa real muusikutel, kes on bändile sedapuhku muusikat kirjutanud,

Nii lõid plaadi muusikaloomes kaasa Stig Rästa, Ago Teppand, Taavi Paomets, Silver Laas ja Fred Krieger. Sõnad kirjutasid Fred Krieger, Maian Kärmas, Jaan Pehk, Stig Rästa, Taavi Paomets ja Contra.

Plaadi kahele singlile, “Elekter” ja “NASA”, on Traffic tootnud juba video ning bänd plaanib filmida video veel ühele albumil olevale palale.

Traffic osales looga “NASA” konkursil “Eesti laul”, kus nad pälvisid kümnenda koha.

“Meie jaoks oli oluline üle mõne aja jälle rohkem areenil olla ja inimestele meelde tuletada, et me pole kadunud,” ütles Laas. “Kas oled kokkuvõttes kümnes või kolmas, sel ei ole enam vahet.”

Laas lisas, et ta muljed “Eesti laulust” on valdavalt positiivsed, sest konkurss on alati olnud tore ja sõbralik muusikute kokkusaamine, mis kulmineerub väikese võistlusepisikuga.

Laupäeva öösel Sugaris lubab Laas pärnakaile mitut täiesti uut lugu.

“Päris tõsiselt on meil Pärnus alati eriti hea vastuvõtt olnud, ootame juba pikisilmi,” kinnitas Laas. “Trafficut peaks tulema vaatama, sest teeme terve nädala proove, et anda võimalikult hea kontsert.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles