Vahistati spordiklubist varastatud võtmega võõrast autost raha tuuri pannud mees

Pärnu Postimees
Copy
Vargile läinud mees pisteti pokri.
Vargile läinud mees pisteti pokri. Foto: Elmo Riig

Politsei pidas kinni 21aastase mehe, kes varastas jõulupühade ajal Pärnu spordiklubi riidekapist sõiduauto võtmed ja seejärel parklas seisnud autost 2000 eurot sularaha.

Teade sellisest vargusest jõudis politseini 26. detsembril, kui selgus, et sama päeva hommikul kella 9-10 vahel on Pärnus Laial tänaval spordiklubi riidekapist varastatud sõiduki Mercedes-Benz võtmed, sisenetud parklas seisnud autosse ning varastatud autost 2000 eurot sularaha ja dokumendid.

Pärnu politseijaoskonna uurija Lennart Pulk rääkis, et politsei tabas varguses kahtlustatava mehe Pärnu kesklinnast 30. detsembri öösel. "Varguses kahtlustatava 21aastase mehe tabamisel oli meile suureks abiks spordiklubi, kellega koostöös tegime kindlaks mehe liikumise, sealhulgas selle, et ta sisenes spordiklubisse enda kliendikaardiga," rääkis uurija.

Politsei alustas mehe suhtes kriminaalmenetlust karistusseadustiku vargust käsitleva paragrahvi alusel.

Lääne ringkonnaprokuratuuri prokuröri Maarja Gustavsoni sõnul võeti kuriteos kahtlustatav kohtu loal vahi alla. "Sama meest kahtlustame selles, et ta võis aasta jooksul toime panna mitmeid narko- ja isikuvastaseid süütegusid. Prokuratuuri hinnangul näitab see, et kahtlustatav ei arvesta vabaduses teiste turvalisuse ja õigustega," selgitas prokurör. "Arvatavasti ei suudaks kahtlustatav vabadusse jäädes ka narkootikumide tarvitamisest hoiduda, mistõttu otsustasime nii tema enda kui ka teiste heaolu tagamiseks taotleda tema vahistamist."

Alustatud kriminaalmenetlust juhib Lääne ringkonnaprokuratuur ja viib läbi Lääne prefektuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles