Kilingi-Nõmme gümnaasiumi direktor kandideerib riigikokku

PP
Copy
Pildil Erli Aasamets.
Pildil Erli Aasamets. Foto: Mailiis Ollino/Pärnu Postimees

Kilingi-Nõmme gümnaasiumi direktor Erli Aasamets kandideerib Pärnumaa ringkonnas Keskerakonna nimekirjas riigikokku, sihiks koolihariduse ajakohastamine.

“Praegune koolivõrk pärineb suuresti 20 aasta tagusel omavalitsuste mudelist, õppekava tugineb 30 aasta tagustele teadusuuringutele, õpetajate järelkasvuga tegelevad ühiskondlikud organisatsioonid, laste vaimse tervise ja hariduslike erivajaduste tugispetsialiste otsitakse aastaid ning üldharidust reguleeriva seadusega on koolidele lisandunud kümneid ülesandeid sama rahastusmudeli juures,” loetles Aasamets probleene, lisades, et seda nimekirja võiks jätkatagi. “Kuid olulisem on “tehtagu-antagu” mentaliteedi asemel ise teha ja anda,” leidis ta.

Koolijuht muretseb veel maakonna koolihariduse tuleviku pärast. “Demograafilised arengud seavad ohtu koolide jätkamise paljudes maakohtades. Kuid inimesed kolivad sinna, kus lapsed saavad käia lasteaias ja koolis, koolide kinnipanek maal kiirendab linnastumist veelgi. Mina seda õigeks ei pea,” kinnitas ta.

Erli Aasamets on saanud majandushariduse Eesti põllumajanduse akadeemiast ja haridusteaduste magistrikraadi Tallinna ülikoolist. Talle on omistatud maakonna vapimärk, aasta koolijuhi tiitel ja C. R. Jakobsoni preemia. Aasamets kuulub Eesti koolijuhtide ühenduse eestseisusse ja Pärnumaa koolijuhtide ühenduse juhatusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles