Pärnu vutimees sõlmis esimese välislepingu

Märt Pilme
, reporter
Copy
Robert Kirss (paremal) hakkab pallima Poola esiliigas.
Robert Kirss (paremal) hakkab pallima Poola esiliigas. Foto: Sandecja.pl

Pärnust pärit ründaja Robert Kirss lõi käed Poola esiliigaklubi Nowy Saczi Sandecjaga. 28aastase suvepealinlase esimene välisleping kestab 2024. aasta lõpuni.

"Eesti koondises mänginud Robert näitas koduliigas, et väravate löömine pole talle võõras ja loodame, et ta näitab oma oskusi ka Nowy Saczis. Meil on hea meel, et meie meeskonnaga liitus nii kogenud mängija ja usume, et ta aitab meil järgmiseks hooajaks võistkonnale seatud eesmärke saavutada," rääkis klubi president Miłosz Jańczyk.

Poola esiliigas on hooaeg praegu poole peal: Saczi Sandecja on 18 matšiga kogunud 14 silma, millega ollakse viimasel kohal. Samal ajal jääb kolm satsi vaid punkti kaugusele. Hooaja lõpus kukub viimane aste madalamale.

1910. aastal loodud meeskond pani hooajal 2016–2017 esiliiga kinni ja tõusis esimest korda Poola kõrgliigasse. Paraku jäädi järgmisel hooajal meistriliigas viimaseks ja langeti taas tugevuselt teisele tasemele.

2015. aastal saatis Nõmme Kalju Robert Kirsi Pärnu linnameeskonda laenule ja ründaja lõi 34 matšiga kuus väravat.
2015. aastal saatis Nõmme Kalju Robert Kirsi Pärnu linnameeskonda laenule ja ründaja lõi 34 matšiga kuus väravat. Foto: Ants Liigus/prnpm/emf

Kirss pallis viimased kolm hooaega Tallinna FCI Levadias, kellega võideti korra nii Eesti meistritiitel, Tipneri karikavõistlused kui Superkarikas. Eelmisel hooajal jäädi kodusel tšempionaadil Flora järel teiseks ja siis jäi Kirsi arvele 32 mängu ja kuus väravat. Kõrgliigas on ta veel esindanud Pärnu linnameeskonda ja Nõmme Kaljut – kokku on pärnaka arvel tippkonkurentsis 248 matši, 67 tabamust ja 40 resultatiivset söötu.

Eesti koondist on Kirss esindanud 14 mängus ja saanud kirja ühe värava. Viimati tõmbas pärnakas sinimustvalge vormi selga mullu septembris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles