Garri Raagmaa ⟩ Kolledž sihib 1000 tudengi piiri ületamist

Garri Raagmaa
, Tartu ülikooli Pärnu kolledži direktor
Copy
Tartu ülikooli Pärnu kolledži õppehoone.
Tartu ülikooli Pärnu kolledži õppehoone. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu kolledži tudengid korraldasid novembris avatud uste päeva. Majas sumises tavalisest veidi enam: peamiselt tulid uudistama Pärnu gümnasistid, aga oli kogenumaidki tööinimesi. Mis meid meeldivas mõttes pahviks lõi, oli tudengite vestlusring. Eks me seadsime end ka kriitikat kuulama, aga Tallinnast ja Tartust Pärnusse kolinud noored olid elu ja õpingutega Pärnus rahul, kiites nii õppe praktilisust ja paindlikkust kui kolledži toetatud spordi- ja ühistegevusi. Kui noored ise toovad välja Pärnus õppimise eeliseid pealinnade ülikoolide ees, on see kõva argument.

Järgmiseks sügiseks 800+ üliõpilast

2022. avasime kaks uut õppekava ja kolm mikrokaadi, millega õppurite arv kasvas 711-le. Veel kahe õppekava avamisel sügisel 2023 peaksime vähegi korraliku vastuvõtu korral ületama mõne aasta eest eesmärgiks võetud 800 tudengi piiri, mis omakorda annab lootust aasta-aastalt õppekavade täitumisel kasvada taas üle 1000.

Disainmõtlemise ja digiturunduse õppekava, mis õpetab veebis turundamist, sai hoobilt 40 õppijat. Eesti ettevõtjad on aru saanud digioskuste vajalikkusest ja võtavad nüüd kiiresti avalikule sektorile järele. Kui Pärnu tööturule lisanduks kohapeal ette valmistatavad koodikirjutajad, multimeedia disainerid ja süsteemiadministraatorid-turvajad, annaks see Pärnule uute tasuvate IT-töökohtade loomiseks tunduvalt enam eeldusi.

Arvud on olulised. Veel tähtsam on aga lõpetajate edukus ja omakorda vilistlastele elukestva õppe pakkumine. Seda nii praktiliste mikrokraadide ja täiendusõppena, kuid ülemisest otsast doktorikraadini välja. Kasutades ära üle-ülikoolilist doktoriõppe reformi, saime jala ukse vahele, et oma akadeemilist järelkasvu kohapeal juurde kasvatada. Kui ise personali ei koolita, on mujalt kraadiga inimeste toomine väga kallis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles