Galerii ⟩ Paikuse firmas leiutatud masin lööb laineid kogu maailmas (3)

Copy

Paikusel Staadioni tänaval pealtnäha tagasihoidlikus tootmishoones vihuvad tööd robotid, mis inimese tahtmise järgi seatud programmi järgi mängleva kergusega keevitavad metalli täpsemalt, kui suudaks kõige vilunum spetsialist.

Paari aastaga oma ainulaadsele kännupuurile kõikjal maailmas edasimüüjad leidnud osaühingus Dipperfox juhatab kindla käega vägesid Jaana Külm.

Sügisel Eesti kaubandus-tööstuskoja konkursil “Konkurentsivõime edetabel 2022” konkurentsivõimelisima mikroettevõtte tiitliga pärjatud Dipperfox sai tuule tiibadesse mõne aasta eest, kui alustas maailmas unikaalse kännupuuri tootmisega. Seni vabaneti kändudest juurimise ja freesimise teel, mis on aja-, ressursi- ja töömahukad toimingud. Dipperfoxi patenditud hüdrauliline puur aga hekseldab puidusüdamiku selle kasvukohas kuni 80 sentimeetri sügavuseni paarikümne sekundiga ja seejuures ei puistata kännu osi laiali. Nii jääb ära kändude vedu, maapinna tasandamine ja täitmine. Masin purustab sügaval maas puude juured, välistades tulevikus kasvava võsa.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles