Pärnu noored lauljad ja muusikud särasid konkursil Itaalias

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Konkurss toimus aastavahetuse eel Lõuna-Itaalias Salerno provintsis. Pildil Pärnu muusikakooli esindus.
Konkurss toimus aastavahetuse eel Lõuna-Itaalias Salerno provintsis. Pildil Pärnu muusikakooli esindus. Foto: Pärnu muusikakooli erakogu

WAFi laulukooli ja Pärnu muusikakooli õpilased olid väga edukad rahvusvahelisel festivalil “Eurotalent 2022”. Konkurss toimus aastavahetuse eel Lõuna-Itaalias Salerno provintsis, kus peale eestlaste ja itaallaste oli osalejaid Bulgaariast, Maltalt, Taist, Portugalist.

WAFi laulukooli juhataja Maiken lausus, et Eestist oli esindatud kaks kooli – WAFi kõrval oli suure esindusega kohal Pärnu muusikakoolgi – ja mõlemal läks väga hästi.

“Wafikatest said kõik mingi koha, sealhulgas meie Pärnu lauljad: Elise Pani saavutas teise koha ja Berit Potman kolmanda koha oma vanuserühma (poplaulu) kategoorias,” jagas Maiken rõõmu. “Minule oli see esmane kogemus, aga meie Tartu WAFi õpetaja on käinud oma õpilastega ka varem eri lauluvõistlustel välismaal, kuhu siis uuesti kutsutakse.”

Konkurss toimus aastavahetuse eel Lõuna-Itaalias Salerno provintsis. Pildil WAFi noored.
Konkurss toimus aastavahetuse eel Lõuna-Itaalias Salerno provintsis. Pildil WAFi noored. Foto: Maiken/WAF Laulukool

Pärnu muusikakooli flöödiõpilane Elise Pähkel võttis konkursist osa sooloinstrumentalistina ja võitis esikoha. Õpetaja Marju Mäe juhendatav flööditrio koosseisus Elise Pähkel, Mark Oliver Miljan ja Aaron Unt pälvis samuti ansamblite arvestuses esikoha, klaveril saatis neid Anu Russak.

Karl Kallastu saavutas omaloomingulise laulu kategoorias esimese ja Camilla Kaaver samas arvestuses teise koha, mõlema õpetaja on Marge Lumisalu. Aita Kaaveri lauluõpilane Carola Kaaver võitis esikoha muusikali kategoorias.

“Eestlased tegid peaaegu et puhta töö,” kiitis Marge Lumisalu. Ta lisas, et osalejate tase oli konkursil kõrge, samal ajal on eestlased harjunud parema korraldusega. Kui meil mõeldakse kõik pisiasjadeni läbi ja peetakse ajagraafikutest kinni, siis seal võeti lõunamaa temperamendile kohaselt asja tunduvalt vabamalt ega lastud ennast kellaaegadest häirida.

“Elamus ise oli muidugi huvitav, aga kehv helitehniline pool sõi palju seda toredust ära ja häiris esinemisel ka noori,” tõdes Lumisalu. “Hotell ja söögid olid samas kõik väga head.”

Karl Kallastu esitas omaloodud laulu “Feel the Groove” ja Camilla Kaaver “Kõrini”, millega nad osalesid edukalt ka mullu novembris Pärnu linna ja maakonna solistide konkursil Sügisulg. “Nad on need laulud ise loonud, aga oleme neid muusikakooli õppetöö käigus täiustanud ja harjutanud,” selgitas Lumisalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles