Pärnu korvpallimeeskonna juht: Hullu pole midagi, olime aasta tagasi samas seisus

Märt Pilme
, reporter
Copy
Heiko Rannula (vasakult), Johan Kärp ja Gert Kullamäe tüürisid Pärnu eelmisel hooajal Eesti kullani. Nüüd on neist suvepealinnas alles kaks.
Heiko Rannula (vasakult), Johan Kärp ja Gert Kullamäe tüürisid Pärnu eelmisel hooajal Eesti kullani. Nüüd on neist suvepealinnas alles kaks. Foto: Tairo Lutter

Pärnu Sadama korvpallimeeskond läks sel hooajal esimest korda vastamisi mulluse konkurendi BC Kalev/Cramoga. Ehkki valitsevatel Eesti meistritel tuli tunnistada kalevlaste 11punktilist paremust, naastakse tiimi juhi Johan Kärbi sõnutsi pealinnast püstipäi.

Pärnakatel õnnestus eelmisel hooajal mõlemas liigas kalevlastel selg prügiseks teha: Eesti-Läti ühisliigas võideti Cramot veerand-, kodusel tšempionaadil poolfinaalseerias. Nüüd on aga mõlemad meeskonnad täiesti uut nägu.

"Tänasel päeval ei saa enam kahe meeskonna rotatsioone võrrelda: kui neil on võtta 11–12 meest, kes kõik võivad mängu teha, siis meil oli täna seitse–kaheksa kutti," tõdes Kärp pärast laupäevast matši. "Aga ütlesin poistele just riietusruumis ka: häda pole midagi, me ei kaotanud häbiväärselt!"

Sadama Eesti meistriks tüürinud Heiko Rannula võttis kahe hooaja vahel Artur Konontšuki, Hugo Toomi ja Alterique Gilberti suvepealinnast kaasa ning nelik kolis Kalev/Cramosse. Kalevlaste hooaja algust võib pidada kordaläinuks: FIBA Europe Cupil pääseti alagrupist edasi, kodustel karikavõistlustel tõsteti üles võidutrofee ja ühisliiga tabelist vaatab vastu 11 võitu ja kolm kaotust, mis annab 16 meeskonna konkurentsis kolmanda asetuse.

Pärnakad nõnda rõõmsalt hooaja esimesele poolele tagasi vaadata ei saa. Sügis algas karmide vigastustega: mängujuhid Vadym Kozak ja Andre Walker said nii rasked traumad, et nende hooaeg oli läbi. Rotatsioon muutus lühemaks, pallurid pidid mängima valedel positsioonidel ja seeläbi kannatas mängupilt. Cramoga samas eurosarjas teeniti küll kaks võitu, ent alagrupist edasi ei pääsetud. Asja polnud ka Narva, karikavõistluste finaalturniirile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles