Galerii ⟩ Kodutütred ja noorkotkad punusid Ukrainale varjevõrke

PP
Copy

Pärnumaa noorkotkastel ja kodutütardel möödus nädalavahetus tegusas talvelaagris Pärnu Mai koolis ja selle ümbruses. Eluks vajalike oskuste praktiseerimise kõrval punuti Ukraina võitlejatele varjevõrke ja koristati ööpimeduses Pärnu linna.

Pärnumaa kodutütarde ja noorkotkaste noortejuhi ja laagri üldjuhi abi Martin Lepiku sõnutsi oli äsja lõppenud maakonnalaagri põhieesmärk seni õpitu kinnistamine ja uute ohutusalaste oskuste omandamine.

Kahe laagipäeva jooksul said osalejad 14 tegevuspunktis ennast proovile panna näiteks jäätunud veekogul käitumises, igapäevase turvalisuse tagamises päästeameti juhendamisel ja korrata põhiteadmisi meditsiinis. Peale selle võisid soovijad anda oma panuse, punudes varjevõrke, mis peatselt Ukraina rindelinnade poole teele saadetakse.

“Kindlasti avardas nähtu ja kogetu laagriliste silmaringi ning usutavasti on sellest kõigest meie noortel tulevikus palju kasu,” ütles Lepiku.

Laagrist võttis osa pea 200 noort.
Laagrist võttis osa pea 200 noort. Foto: Kaitseliit

Laagri üldjuhi Dairi Õuna teatel ei puudunud laagrist ka meelelahutuslikum osa ja nii said kõik reede hilisõhtul osaleda matkamängudes.

Pärnu linnas kulgenud matkateel sooritati eriilmelisi osavusülesandeid. Ühe lisategevusena korjasid matkamängudes osalenud noored Pärnu linna bussipeatustest kokku 35 kilogrammi prügi.

Üldjuhi hinnangul jäid maakonna noored laagriga väga rahule ja hindasid selle põnevaks, õpetlikuks ja ääretult lahedaks.

Õuna tänusõnad kuuluvad kõigile vabatahtlikele noortejuhtidele ning oma toetust pakkunud inimestele ja organisatsioonidele, kelleta poleks selline talvelaager õnnestunud.

Seekordses laagris osales pea 200 noort ning arvukalt juhendajaid ja koolitajaid.

Kogu maakonna noorkotkaid ja kodutütreid kaasavad suurlaagrid toimuvad kaks korda aastas – suvel ja talvel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles