Tõstamaa kooli esindus naasis Bulgaariast

, Tõstamaa kooli direktor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõstamaa keskkool.
Tõstamaa keskkool. Foto: Toomas Mitt

Tõstamaa kooli kuus õpilast ja kolm õpetajat viibisid nädal aega Bulgaarias Razlogi gümnaasiumis, kus toimus viie Comeniuse kooli projektikohtumine.

Projektipartnerid olid saabunud veel Prantsusmaalt L’Aigle’ist, Norrast Trondheimist ja  Poolast Gdyniast.
 
2010. aastal alanud koolide ühisprojekti kestus on kaks õppeaastat ja teemaks inimõiguste käsitlemine, kultuurivahetus, noorsooprobleemide ühine uurimine ja võimalike lahenduste otsimine.
 
Bulgaaria kohtumisel oli kavas väga mitmesuguseid ühiseid ettevõtmisi. Fotonäitusele oli üles pandud osalevates koolides toimunud konkursside paremik. Taidlusfestivalil esitati laule, tantse, Tõstamaa õpilased etendasid teatritüki, milles näitasid, kui hull on olukord vanapaganatel põrgus, kel pole inimõigustega sarnaseid õigusi.

Filmifestivalil vaadati, milliseid videoklippe koolid kodus olid valmistanud. Õpiti Bulgaaria rahvatantse, osaleti tae kwon do treeningul.

Linnavalitsuses toimus õpilaste grupitöö teemal "Kui mina oleksin linnapea", mille käigus töötati välja ja esitati ettepanekud kohalikule linnapeale.

Imekena looduse tundmaõppimiseks külastati rahvuspargi keskust ja sõideti suusalifiga mägedesse, julgemad panid suusad alla ja proovisid mäesuusatamist. Toimus ekskursioon Sofiasse ja vaadati mägedes asuvat maailma kultuuripärlit Rila kloostrit.
 
Koolid osalesid 1. märtsil bulgaarlaste rahvakalendris oleval martenitsa pidupäeval, mil üksteisele punaseid paelakesi ümber randmete seotakse, ja 3. märtsil suurel iseseisvuspäeva tähistamise peol.

Kevadel tuleb viimane projektikohtumine õpetajatele Trondheimis ja siis on aeg kahe aasta jooksul tehtule joon alla tõmmata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles