SELGITUS ⟩ Miks ei olnud laupäevase lehe vahel telekava?

Siiri Erala
, peatoimetaja
Copy
Kuigi saadete algusaegu saab vaadata ka ekraanilt, on lehes trükitud telekava paljudele vajalik. 
Kuigi saadete algusaegu saab vaadata ka ekraanilt, on lehes trükitud telekava paljudele vajalik. Foto: Arvo Meeks

Täna ennelõunal oleme kohtunud ja rääkinud tavalisest enam oma lugejatega. See on ajendatud tõigast, et läinud laupäeval ilmunud paberlehe vahel ei olnud telekava. Selgitan, miks see nii oli.

2023. aasta esimese laupäeva leht ilmus 12küljelisena. Aastaid tagasi oli laupäevasel lehel 20 külge, viimasel ajal 16 külge. Lehekülgede arvu vähenemine on seotud eelkõige reklaamimüügiga, aga ka paberi hinna tõus on mänginud otsustes oma osa. Kuna külgi on vähem, tuleb toimetuses valida, mida trükkida, millest loobuda. Meie esmane valik on Pärnumaad puudutavad uudislood ja siinseid inimesi puudutavad olemuslood. Nende kirjutamine ja avaldamine on meie ülesanne ja seda ei tee keegi teine.

Telekava inimestele kättesaadavaks tegemine peaks ennekõike olema telekanalite ja teleteenust pakkuvate operaatorite hool. Iga teleteenuse pakkuja oskab juhendada, kuidas kava ekraanilt vaadata. Selleks tuleb teha mõni nupuvajutus. Soovitangi selle uurimise, selgeks õppimise uue aasta alguses ette võtta. Õpime ju, kuni elame!

Samal ajal tahame lehes vastu tulla neilegi, kes tahavad jätkata nii nagu varem. Püüame lehes tulevasel paaril kuul telekavale ruumi leida reedeti ja selle nädala kava ilmub homses lehes.

Mis leheküljel ja kas reedel või laupäeval telekava veebruaris-märtsis tuleb, seda ma praegu öelda ei oska. Elame muutuste ajal ja ajaleht peab nendega kohanema. Küll saan kinnitada, et teame nüüd, kui oluline telekava lehes ilmumine teile on.

Muutustest anname teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles