Suvepealinna sepitsetakse suurt riigikaitsemaad (2)

Lauri Habakuk
, tegevtoimetaja
Copy
Suurele alale, kuhu plaanitakse riigikaitse maad, jäävad näiteks Sauga mõisa varemed. Sel pildil saab kõnealune ala alguse teest, kus seisab valge auto.
Suurele alale, kuhu plaanitakse riigikaitse maad, jäävad näiteks Sauga mõisa varemed. Sel pildil saab kõnealune ala alguse teest, kus seisab valge auto. Foto: Mailiis Ollino

Päratu, 36,7 hektari suurune ala Pärnu keskuslinna servas looduskaunis kohas tahetakse muuta riigikaitsemaaks.

Pärnu linnavalitsus ja Kaitseliidu Pärnumaa malev on teinud suvepealinna rahvaesindajatele ettepaneku algatada Pärnu linna Saugamõisa piirkonna detailplaneering.

Selle maalahmaka ühes servas voolab Sauga jõgi. Suurele alale jäävad veel näiteks Sauga mõisa varemed ühes kauni pargialaga. Üks naabritest on kaluriküla.

Praegu on kõnealusel maa-alal kümme eri katastriüksust. Need kuuluvad Pärnu linnale. Üldplaneeringu järgi on seal üldkasutatavate ehitiste ning puhke- ja haljasala maad.

“Kaitseliidu Pärnumaa malev on nende kinnistute naaber ja tundub igati asjakohane see planeering algatada,” lausus linnavolikogu 15. detsembri istungil eelnõu tutvustanud Pärnu abilinnapea Silver Smeljanski (valimisliit Pärnu Ühendab) oma ettekande lõpus.

See sõnavõtt ajas mõnegi rahvaesindaja segadusse. Kui volikogule esitatud dokumentides kirjutatakse üksnes detailplaneeringu algatamisest, näis kohalikele poliitikutele nüüd, et linnavalitsusel ja Kaitseliidul on kaup juba koos ja nad peavad hääletama sellegi üle, kas lubada linnavalitsusel ja Kaitseliidul tehingut teha. Linn ja Kaitseliit on juba kokku leppinud, milliseid maid nad omavahel vahetavad, kui kõnealuse ala juhtotstarvet on muudetud.

Pika arutelu järel otustas volikogu detailplaneeringu siiski algatada.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles