Pärnus ja Jõulumäel tulevad taas tasuta suusatunnid

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Suusaliidu eestvedamisel korraldatud murdmaasuusatamise tundides jagus mullu Jõulumäel treener Anu Taveterile õpilasi mitmeks päevaks.
Suusaliidu eestvedamisel korraldatud murdmaasuusatamise tundides jagus mullu Jõulumäel treener Anu Taveterile õpilasi mitmeks päevaks. Foto: Mailiis Ollino/Pärnu Postimees

Alates pühapäevast saab Eesti Terviseradade ja suusaliidu klubide eestvõttel taas Jõulumäel ja Pärnus kogenud treenerite juhendamisel suusatama õppida või oma oskusi lihvida.

Projekti “100 tasuta suusatundi” raames toimuvad treeningud algavad pühapäeva, 15. jaanuari keskpäeval Jõulumäe spordikeskuse suusastaadionil, kuhu Jõulu suusaklubi treeneri Anu Taveteri näpunäidete järgi on oodatud klassikastiili harjutama täiskasvanud algajad ja pisut oskajad.

Eraldi suusatreeningud on nii Jõulumäel kui Pärnus Raeküla tervisespordiradadel lastelegi ja Anu Taveteri, Kadri Madissoo ja Thea Kase käe all saab harjutada saab nii vaba- kui klassikalist tehnikat.

Madissoo sõnutsi saavad algajad suusatundides õppida nii seda, kuidas suuskadel seista, kui sedagi, kuidas turvaliselt kukkuda, sest seegi kuulub libedatel laudadel liikumise juurde.

Neile, kes suuskadega juba rohkem sina peal, jagatakse nõu, kuidas efektiivsemalt liikuda.

“Häbeneda pole vaja, sest valesti suusatamist pole olemas,” kinnitas Madissoo. “Igaüks võib suusatada just niiviisi, kuidas talle meeldib. Mina treenerina saan õpetada, kuidas seda kergemini ja energiasäästvamalt teha. Laste harjutused on lõbusad, et suusatamine huvi tekitaks ja meeldiks.”

Madissoo sõnutsi jagus eelmisel aastal samasugusele üritusele osalejaid rohkesti ja loodetavasti pole tänavugi huviliste põuda. “Nii tore on murda müüti: “Ma vihkan suusatamist”. Kui saab sellise inimesele suuskadele ja suusatamist nautima panna, on see suur võit,” tõdes ta.

Täiskasvanute suusatund kestab tunni jagu, laste harjutuskord on veerand tunni võrra lühem.

Pärnus peab murdmaasuusatundidest osavõtjatel varustus endal olema: suusad, kepid, saapad ja soovitavalt sportlik riietuski. Jõulumäel saab suusavarustust ka rentida.

Tasuta suusatreeningute ajagraafiku ja treenerite kontaktandmed, mille kaudu end tundidesse registreerida, leiab suusaklubi Jõulu Facebooki lehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles