Toomas Kivimägi Sündmused, mis muutsid tulevikku

Toomas Kivimägi
, Riigikogu liige (Reformierakond)
Copy
Via Balticast on saanud riigi teedeehituse prioriteet, kuid Tallinn-Pärnu-Ikla trassi uuendatakse siiski aeglaselt.
Via Balticast on saanud riigi teedeehituse prioriteet, kuid Tallinn-Pärnu-Ikla trassi uuendatakse siiski aeglaselt. Foto: Mailiis Ollino

Sõda Ukrainas. Vähima kahtluseta maailma enim mõjutanud sündmus aastal 2022. Puudutanud meid veel enam, geopoliitilistel ja ajaloolistel põhjustel. Tõstis ja kinnitas esiplaanile Eesti riigi julgeoleku kõige otsesemas tähenduses.

Aga ka Soomes, Rootsis ja ... Kes oleks uskunud, et aastakümneid neutraliteedipoliitikat viljelnud ja Venemaaga heades suhtes olnud Soome otsustab liituda NATOga. Pilt on muutunud. Illusioone enam pole.

Kuid pole põhjust ülearu muretseda: NATO on pähkel, mida Venemaa pole suuteline ega valmis katki hammustama. See on meie peamine julgeolekugarantii. Aga vabaduse hind on tõusnud: kaitsekulude tõstmine kahelt protsendilt kolmeni tähendab riigieelarvele 330 miljonit eurot lisakulu. Mida kõike selle eest saaks ... Aga pärast 24. veebruari pole alternatiive.

Ja ärgem unustagem: ukrainlased võitlevad elu ohverdades ka Eesti vabaduse ja iseseisvuse eest, mistõttu meie abi ja solidaarsus on vähim, mida selles olukorras tegema peame.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles