Ettevõtliku pere harrastus viis Tihemetsas tootmiseni

Silvia Paluoja
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Tihemetsas vanemate rajatud kodus lõi Priit Langeproon põhitöö kõrvalt pereettevõtte, mahlad ja veinid valmivad oma aiast kogutud marjadest ja õuntest.
Tihemetsas vanemate rajatud kodus lõi Priit Langeproon põhitöö kõrvalt pereettevõtte, mahlad ja veinid valmivad oma aiast kogutud marjadest ja õuntest. Foto: Urmas Luik

Omanimelise portselanitööstuse rajaja, eestiaegse ärimehe Nikolai Langebrauni vaarvanemate ajast hargnevad juured viivad Tihemetsas Langemaale, selgus peretütar Pille-Riin Langeprooni koostatud suguvõsa uuringust, mis valmis Prantsuse lütseumi lõpuklassi tööna. Küllap on ettevõtlikkus geene pidi edasi antud, sest vaid nelja hektari maaga majapidamist ümbritsevad õuna- ja marjaaiad, mille saagist valmivad naturaalsed mahlad ja veinid, väärtustades Tihemetsa kui koha nime.

Saaki andvat aeda hakkasid eramu juurde rajama endise Tihemetsa tehnikumi õpetajad Milvi ja Enno Langeproon, kes võtsid töö ette poegade Priidu ja Peebuga.

“Isa surma järel tekkis meil pragmaatiline küsimus, kuidas edasi ja tekkis mõte istandust laiendada,” mainis Priit Langeproon, kes on vanemate ehitatud kodus järjepidevuse kandja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles