Eesti 200 läheb valimistele sama esinumbri, kuid totaalselt uue nimekirjaga (1)

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Kadri Tali ütles Eesti 200 valimiskongressil peetud lühikeses kõnes, et erakond läheb Pärnumaal valimistele vastu tubli meeskonnaga.
Kadri Tali ütles Eesti 200 valimiskongressil peetud lühikeses kõnes, et erakond läheb Pärnumaal valimistele vastu tubli meeskonnaga. Foto: Mihkel Maripuu

Nädalavahetusel valimiskongressi pidanud Eesti 200 avalikustas, et märtsis toimuvatel riigikogu valimistel on Pärnumaa valimisringkonnas erakonna esinumber Kadri Tali ja esikolmikus on veel Peeter Tali ja Sulev Alajõe.

Eesti 200 läheb Pärnumaal valimistele täisnimekirjaga: kandidaatide seas on veel Kätlin Joala, Arli Kanter, Reio Randmaa, Urmo Keskküla, Elmar Bergmann ja Renata Lukk.

Üleriigilises nimekirjas on Kadri Tali kuues ja Peeter Tali kaheksas. Üleriigilise nimekirja kolm esimest on Lauri Hussar, Kristina Kallas ja Hendrik Johannes Terras.

Neli aastat tagasi toimunud valimistel oli Eesti 200 Pärnumaa nimekirjas tänavustest kandideerijatest vaid Kadri Tali, kellele anti toona 872 häält. Eesti 200 kogus 2019. aastal 1390 pärnumaalase toetuse ehk 3,4 protsenti siin kandis antud häältest.

Eesti 200 läheb valimistele täisnimekirja ehk 125 nimega, mille erakond kinnitab lõplikult kolmapäeval ja lubas avaldada neljapäeval, kui need esitatakse riigi valimisteenistusele.

Eesti 200 teatas valimiskongressil, et erakonna erakonna valimisloosung on “Meiega on võimalik”.

Erakonna esimees Lauri Hussar on öelnud, et Eesti 200 loodab saada riigikogus vähemalt 15 kohta.

Valimisprogrammis seab Eesti 200 olulisele kohale hariduse, julgeoleku, riigivalitsemise, rohepöörde, kultuuri.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles