Turismisihtkoha juhtimine läbib Pärnus pöördelist uuenduskuuri

Margus Randmäe
, MTÜ Destination Pärnu turundusjuht
Copy
Välisturistid Pärnus.
Välisturistid Pärnus. Foto: Ants Liigus

Uus aasta tõi Pärnumaa turismivaldkonnale pealtnäha formaalse, kuid sisuliselt suure muudatuse. Jõudsime maakonna turismitegijatega üksmeelsele kokkuleppele, et alates sellest aastast tegelevad Pärnumaa kui turismisihtkoha arendamise ja turundamisega kohalikud omavalitsused üheskoos ettevõtjatega.

Pärnumaa turismisihtkoha haldamisse ja turundamisse haarati ka piirkonna ettevõtjate ühendus. Ettevõtluse arendamise sihtasutuse (EAS), Pärnu linnavalitsuse ja Pärnumaa omavalitsuste liidu partneriks turismiturunduse alal kaasati Pärnumaa turismiettevõtjate moodustatud mittetulundusühing Destination Pärnu. See on vabatahtlikkusel põhinev organisatsioon, mille liikmeteks eri turismivaldkondade ettevõtjad, kes tegelevad külastusmajandusega.

Turismi mõju Pärnumaa majandusmudelisse on suur. See pole ainult voodikohtade ja söögikordade summa, vaid selle mõju hõlmab samuti paljusid tugi- ja sidusteenuseid. Kanuusõit, golf, ratsutamine, surf, purjetamine, ringrada on vaid lühike loetelu neist otsestest teenustest, mida turism toidab. Turistide rohkus mõjutab muuhulgas ka teatrit, raamatukogu, hambaravi ja autohooldust.

Kaudselt mõjutab turism iga piirkonna elanikku. Just suuresti tänu turistidele on meil kaubanduskeskused suvel kauem avatud, avalikus ruumis toimuvad spordi-, kultuuri- ja muusikasündmused ning kodukohvikud ja välietendused elavdavad kogukondi väiksemateski külades. Aktiivne majandus meelitab omakorda ligi uusi investoreid jag tõstab elukeskkonna väärtust veel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles