Peeter Tali Sõda Ukrainas õpetab meidki oma riiki tõhusamalt kaitsma

Peeter Tali
, Strateegilise kommunikatsiooni ja juhtimise konsultant (Eesti 200)
Copy
Peeter Tali leiab, et iga Eesti teovõimeline ja täiskasvanud kodanik peab teadma, mida kriisi korral teha, mis on tema roll ja kuidas ellu jääda.
Peeter Tali leiab, et iga Eesti teovõimeline ja täiskasvanud kodanik peab teadma, mida kriisi korral teha, mis on tema roll ja kuidas ellu jääda. Foto: Urmas Luik

Venemaa sõda Ukrainas saab lõppeda ainult Ukraina võiduga ehk siis kogu okupeeritud territooriumi vabastamise, sõjakurjategijate kohtu alla andmise ja Venemaalt sõjakahjude väljanõudmisega.

Seda ei ole lihtne saavutada ja isegi siis on agressorriik Venemaa ka pärast kõiki kaotusi Ukrainas võimeline meid sõjaliselt ründama ja mis on kõige olulisem, Kremlil on tahe sõdida.

Pärast massiivset valearvestust ja sellele järgnenud sissetungi Ukrainasse 24. veebruari 2022 tabas Kremlit šokk. Mitte miski ei läinud nii, nagu president Putin ja tema seltsimehed olid ette kujutanud. Venemaa esialgne plaan oli kukutada Ukraina valitsus umbes nädalaga, aga seda ei juhtunud.

End maailma teise sõjalise jõuna reklaaminud Venemaa relvajõud on kaotanud umbes nelja tankiarmee jagu tanke, 286 lennukit ja üle 116 000 sõduri surnutena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles