Andri Arula Ärge ajage mu susse naerma!

, ettevõtja
Copy
Andri Arula, ettevõtja
Andri Arula, ettevõtja Foto: Erakogu

Kui Eesti poliitikute raskekahurvägi vaidleb riiklikul telekanalil ettevõtjatele makstavate toetuste üle, on midagi kusagil valesti. No näidake mulle päriselt ka firmajuhti, kes keelduks riiklikust subsiidiumist. Elu oleks siis kui lill, unustame kalkuleeritud riskid ja üldse, milleks meile konkurents. Vägisi meenub riik, kus paljud meist on kunagi elanud.

Olgu, ei toetata kõiki ettevõtjaid, vaid neid, kes hädasti abi vajavad. Siin kerkib küsimus, kes otsustab, kes saab ja kui palju? Eriti veel õiglaselt? Ärge ajage mu susse naerma!

Meenub, kuidas ettevõtluse arendamise sihtasutus keeldus toetamast restorani käivitamist põhjusel, et seal tööd alustav kokk ei ole avalikkusele tuntud. Ahoi, 12 aastat hiljem kontrollitud: samal ajal toetust küsinud ja saanud ning tuntud kokaga firmade taldrikutelt leiab täna hõrgutiste asemel vaid pankrotivara müüki tähistavaid lipikuid.

Ei, loomulikult ei ole pankrot iseenesest koll, nagu seda sageli näeb ajakirjandus ja selle mõjul tihti tavainimenegi. Pankrot on lihtsalt ebaõnnestunud või utoopilise äriplaani ja ebaõigete kalkulatsioonide loogiline lõpp, mida tark ei häbene ja millest ta teeb oma järeldused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles