Muusikakooli bändil ei ole veel nime, aga Koolijazzilt toodi võit juba koju

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Üleriigilise koolinoorte džässmuusikafestivali Koolijazz=Jazzikool bändide konkursi “Mängu ilu” võitis Erko Niidu juhendatav Pärnu muusikakooli rütmimuusika osakonna bänd. Vasakult: Tuuli Põldvee, Desire Pärn, Rannar Luup, Martti Tarsalainen ja Andero Tõniste. Pildilt puudub Karl Kallastu.
Üleriigilise koolinoorte džässmuusikafestivali Koolijazz=Jazzikool bändide konkursi “Mängu ilu” võitis Erko Niidu juhendatav Pärnu muusikakooli rütmimuusika osakonna bänd. Vasakult: Tuuli Põldvee, Desire Pärn, Rannar Luup, Martti Tarsalainen ja Andero Tõniste. Pildilt puudub Karl Kallastu. Foto: Jaan Männik

“Olen varem käinud Koolijazzil=Jazzikoolis kolm korda ja see oli nüüd kõige erilisem,” arvas Desire Pärn. Viljandis peetud üleriigiliselt koolinoorte džässmuusikafestivalilt võttis teiste seas osa kümme noort Pärnu muusikakoolist.

Festivali esimesel õhtul toimus bändide konkurss “Mängu ilu”, kus saavutas esikoha Erko Niidu juhendatav Pärnu muusikakooli rütmimuusika osakonna bänd koosseisus Desire Pärn (vokaal), Karl Kallastu (klaver, taustavokaal), Tuuli Põldvee (bass), Rannar Luup (elektrikitarr), Martti Tarsalainen (kitarr) ja Andero Tõniste (trummid). Bändi bassimängija Tuuli Põldvee pälvis veel ka eripreemia maitseka ja stiilipuhta esituse eest.

Konkursivõidu koju toonud bändil veel nime ei ole, sest head mõtet pole seni tulnud, ning võistluselgi käisid nad täitsa esimest korda, kõik senised esinemised on olnud muusikakooliga seotud.

Noortega kaasas olnud Pärnu muusikakooli rütmimuusika osakonna juhataja Marge Lumisalu sõnutsi teatakse, et sel võistlusel on väga tugev tase ja paljud koolinoorte bändid ei julge seetõttu sinna osalema minna. Lähevadki vaid edasijõudnud ja sel korral oli võistlejaid vaid kolm.

“Ootasime küll, et võit võiks tulla, aga pinge oli ikka sees,” avaldas Desire Pärn.

Pärnakate jaoks oli kõva konkurent bänd Stepsel, kes kirjutab juba mitu aastat omaloomingut. Selle liikmed õpivad MUBAs ja nad on muusikaga lapsest saati põhialana tegelnud. “Nende esitust kuuldes oli natuke muserdunud tunne. Kui kuulsime, et võitsime, oli see ikka väga tore sündmus,” jagas Pärn bändikaaslaste rõõmu.

Kui kuulsime, et võitsime, oli see ikka väga tore sündmus.

Desire Pärn

Sügisulu finaalides osalenud Pärngi on lapsest saati solistina laulnud, klaveri saatel. Muusikakool on aga andnud võimaluse seda bändis teha ja see on hoopis teistmoodi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles