Pärnumaa jõutõstjad valiti aasta parimaks

Märt Pilme
, reporter
Copy
Karmen Kaljula valiti Eesti parimaks naisjõutõstjaks. 
Karmen Kaljula valiti Eesti parimaks naisjõutõstjaks. Foto: International Powerlifting Federation

Eesti jõutõsteliidu aastakoosolekul vaadati tagasi mullusele hooajale ja premeeriti silmapaistvamaid 11 kategoorias. Pärnumaa sportlased teenisid kaks autasu.

Naistest pälvis parima tiitli 28aastane pärnakas Karmen Kaljula, kes saavutas nii EMil kui MMil kokkuvõttes neljanda koha. Tiitlivõistluste medalid sai Kaljula kaela üksikaladel, kui võitis lamades surumises EM-kulla ja MM-pronksi. Peale selle purustas Eesti meister mullu 18 Maarjamaa rekordit.

Karmen Kaljula.
Karmen Kaljula. Foto: International Powerlifting Federation

“Tagasivaatavalt saan öelda, et 2022. aasta alguses seatud eesmärgid panid aluse tulemustele. Paljuski ületasin iseenda ootusi. Kahel tiitlivõistlusel saavutatud neljandad kohad olid midagi, millest ei osanud undki näha. Peale selle tiitlivõistluste üksikala medalid: EMi kuld ja MMi pronks olid kindlasti aasta kõrghetked. Uuel aastal on sihid kõrgemad kui kunagi varem,” rääkis Kaljula.

Parimaks noormeheks tituleeriti 18aastane Häädemeeste atleet Markus Lehtla, kes krooniti omaealiste ja üle 120kiloste vägilaste seas klassikalise jõutõstmise maailmameistriks. Veel sai pärnumaalane oma auhinnakappi panna näiteks Euroopa ja Eesti meistri tiitli. Seejuures on Pärnumaa kutsehariduskeskuse õpilane jõutõstmisega põhjalikult tegelnud vaid pisut üle aasta, varem tõstis ta kangi hobi korras.

Markus Lehtla MMil.
Markus Lehtla MMil. Foto: Margus Lehtla

Septembris, päev pärast MM-kulla kaelasaamist tunnistas Lehtla, et maailmameistri aunimetus kõlab uhkelt. “Aga see ei omaks tähtsust, kui ma poleks pälvinud vastaste lugupidamist. Kõik konkurendid avaldasid austust, et said minuga võistelda,” rääkis  tulevikutegija toona.

Teised alaliidu auhinnad:

Parim mees: Argo Erit

Parim meesjõutõstja lamades surumises: Jaan Lahe

Parim meesjuunior: Kaarel Kolter

Parim naisjuunior: Eliise Mikomägi

Parim tütarlaps: Marelin Jüriado

Parim meesseenior: Mihkel Laurits

Parim naisseenior: Anneli Volkov

Parim klubi: M&M Strength

Parim treener: Mihkel Ruut ja Mark Kihu

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles