Vesik jätkab rannavollekoondise eesotsas

Märt Pilme
, reporter
Copy
Eesti rannavõrkpallikoondise peatreener Rivo Vesik.
Eesti rannavõrkpallikoondise peatreener Rivo Vesik. Foto: Maksim Toome

Alaliit pikendas lepingut eelmisel aastal Eesti rannavõrkpalli koondise peatreenerina ametisse asunud Rivo Vesikuga.

42aastase pärnaka sõnutsi kulges 2022. aasta üldjoones plaanipäraselt: Eesti rannavõrkpall arenes ja püsis pildil.

"Kokkuvõttes oli hea aasta: meeste esipaaril Kusti Nõlvakul ja Mart Tiisaarel jäi medalist napilt puudu, aga nad osalesid MK-sarjas suurtel turniiridel ja tiitlivõistlustel saavutasid suurepärase viienda koha MMil, EMil jõudsid kaheksandikfinaali. Naiste esipaar Heleene Hollas - Liisa Soomets täitis samuti endale seatud eesmärgi, saades Challengeri etappidele. EMist jäi kahjuks napilt puudu," vaatas Vesik alaliidu vahendusel aastale tagasi.

Samuti tegid arengus sammu edasi noortepaarid, kes näitasid omaealiste tiitlivõistlustel häid tulemusi. Eva Liisa Kuivonen ja Liisa-Lotta Jürgenson saavutasid U20 EMil neljanda ja vanemate konkurentsis (U22) üheksanda koha. Kodusel tšempionaadil tulid tüdrukud esimest korda Eesti meistriks.

Vesik kiitis ka noormeeste esipaari, pärnakas Kaur Erik Kaisi ja tema paarilist Rasmus Meiust. Kodustel turniiridel noppisid nad mitu esikohta ja U22 EMil olid 17ndad. Ühtlasi said noored kogemust kõrgetasemelisel Rahvuste karikal, kus esindasid täiskasvanute koondist koos Nõlvaku, Tiisaare ja Dmitri Korotkoviga. Üheskoos saavutati viies koht.

Kaur Erik Kais mängib praegu saalis Pärnu võrkpalliklubi eest, suveks kolib 20aastane pärnakas rannaliivale.
Kaur Erik Kais mängib praegu saalis Pärnu võrkpalliklubi eest, suveks kolib 20aastane pärnakas rannaliivale. Foto: Gertrud Alatare/volley.ee

"Kais ja Meius näitasid kohati juba väga ilusat võrkpalli," kinnitas koondise peatreener.

Vesik keskendub treenerina eelkõige Hollasele ja Soometsale, kes harjutavad enamasti Kuivoneni ja Jürgensoniga, keda abistab juhendajana Laos Lukas. Samuti treenib Vesik Kaisi ja Meiust. Nõlvakut ja Tiisaart juhendab jätkuvalt Indrek Verro.

Peale eestlaste juhendamise alustas Vesik koostööd Šveitsi paariga ja seeläbi saavad Hollas ja Soomets võimaluse treenida ühes tugevate šveitslannadega.

"Olen seal abiks pigem konsultandi, mitte nende peamise treenerina. Usun, et sellest on abi ka meie esiduole," arvas Vesik.

Rivo Vesik juhendas varem Venemaa koondist.
Rivo Vesik juhendas varem Venemaa koondist. Foto: Gertrud Alatare/volley.ee

Ala arengut ilmestab Vesiku hinnangul Audentese spordigümnaasiumis rannavõrkpalli eriala avamine eelmisel aastal. "Ka Eesti rannavolle karikasari oli kenasti pildil ja korralduslikult hästi tehtud. Tekkis mitu rannavolleakadeemiat ja antakse lastele trenne. Aga et ei tekiks seisak, tuleb niisama hea hooga edasi minna igal rindel ega tohi mugavustsooni langeda," arutles pärnakas.

Volleliidu tegevjuhi Helen Veermäe sõnutsi on koostöö Vesikuga olnud igas mõttes edukas. "Rivo on tugevalt panustanud ja ala on saanud uue hingamise, mis oligi üks eesmärke," kinnitas Veermäe. "Peale selle on mitu meie mängijat saanud tema käe all hindamatuid teadmisi. Meie pilk on suunatud tulevikku ja lepingut pikendades mõtlesime ka järgmisele olümpiatsüklile ja olümpiale kvalifitseerumisele."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles