VIDEO JA FOTOD ⟩ Norra suusameistrivõistlustel medali kaela saanud Alev: Hõbe tundus sel päeval kullamaitsega – ülim emotsioon!

Märt Pilme
, reporter
Copy
Alvar Johannes Alevi (paremal) näoilme võtab Norra meistrivõistlused kenasti kokku.
Alvar Johannes Alevi (paremal) näoilme võtab Norra meistrivõistlused kenasti kokku. Foto: Erakogu

Alvar Johannes Alevi näost peegeldus nädala viimasel päeval siiras rõõm. Maailma parima suusariigi tšempionaadil kogetu oli lihtsalt nii võimas, et veel tunde pärast medali kaelasaamist ja siinkirjutajaga sõite analüüsides tuli pärnumaalasel kananahk ihule.

Norra meistrivõistlused on fjordide maal justkui püha. Võrreldav meie laulupeoga. Kohale tulevad mitmesajad sportlased, tuhanded fännid, riigitelevisioon ja mõistagi kaasneb selle kõigega kõva melu.

Need, kes seal säravad, on tehtud mehed-naised. Tuletame meelde, et tegu on maailma kõvima suusariigiga, kus lumel liuglejaid, kes sõidaksid MK-sarjas esikümnesse, on jalaga segada. Enamik neist lihtsalt ei pääse suurtele võistlustele, kuna riigi tase on nõnda kõrge. Sel aastal koguneti neljapäevast pühapäevani ja kõva pakasega Gjøvikusse.

Jõulu suusaklubi kasvandik Alev alustas tšempionaati 15 kilomeetri vabatehnikadistantsiga, kus saavutas 165 norraka ning ühe austraallase, kanadalase, sakslase ja šveitslase konkurentsis 38. tulemuse.

"Reedene sõit oli üle kuu aja esimene tõsisem võistluspingutus," märkis 29aastane olümpiasportlane, kelle sõnutsi oli avastardi eesmärk mitte end kinni sõita, sest järgmistel päevadel ootasid ees tähtsamad etteasted, 30 kilomeetri suusavahetusega sõit ja meeste teatevõistlus.

Tori vallast Jõesuu külast pärit suusataja pidas plaanist kinni ega sõitnud end pildituks. Alev kaotas võitjale, kolmekordsele juunioride maailmameistrile ja meeste seas MM-pronksi teeninud Harald Østberg Amundsenile pisut üle kahe minuti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles