Vana postimaja keldrisse seati sisse salvestuspaik

Copy
Pärnu vanas postimajas on end sisse seadnud stuudio Kelder Records, mida veavad Hans-Henri Rähn, Heldur Maripuu ja Mait Levandi.
Pärnu vanas postimajas on end sisse seadnud stuudio Kelder Records, mida veavad Hans-Henri Rähn, Heldur Maripuu ja Mait Levandi. Foto: Toomas Siimsalu

Pärnu vana postimaja. Teekond sihtpunkti kulgeb läbi pika, hämara ja kitsa koridori. Koridori lõpus piilub ukse vahelt mahe valgus. Seal ootab mind kolm meest: Heldur Maripuu, Hans-Henri Rähn ja Mait Levandi.

Naeruse ilmega kolmik moodustab Kelder Recordsi veduri.

Mis koht on Kelder Records ja miks see tekkis?

Rähn: Peamine ja esimene eesmärk oli soov luua endale sobiv keskkond, kus me saaksime segamatult, ilma ajaliste piirangute ja surveta tegelda loominguga – salvestada ja teha muusikat ja podcast’e, miksida, masterdada ja teha kõike, mis sellega seondub.

Levandi: Kolmekesi kooskäimine ja tegutsemine on loomeprotsessides suur käivitaja meile kõigile. On hea teada, et meil on koht, kus me saame oma asju ajada ja üksteisele oma tegemistes toeks olla.

Maripuu: Oli tähtis luua koht, mis inspireeriks meid ja loomulikult teisigi Pärnu loomeinimesi olema oma tegemistes julgemad ja rohkem pealehakkajad. Oleme võtnud missiooniks anda avalikkusele edasi signaal, et ka Pärnus on aktiivseid inimesi, kes tegelevad sisuloome ja muusikaga ning kellelt loomeinimesed võiksid tegemistes tuge, nõu ja abi saada. Kummutada seda müüti, et kogu vastavasisuline tegevus koondub vaid ümber pealinna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles