Sakslanna elab poolesaja elanikuga pisikülas oma unistuste elu

Kati Saagim
, vastutav veebilehe toimetaja
Copy
Loomade hoolitsemise eest saadud raha ongi Birgit Lumma ainus sissetulek. Pildil koer Jack, kes oli toodud ööpäevaks sakslanna hoida.
Loomade hoolitsemise eest saadud raha ongi Birgit Lumma ainus sissetulek. Pildil koer Jack, kes oli toodud ööpäevaks sakslanna hoida. Foto: Mailiis Ollino

Mõnikord muudab üks pisike ja armas põhjamaa küla kellegi elu 180 kraadi. Nii juhtus Saksamaal elanud Birgit Lummaga, kes paari aasta eest jättis senise kodumaa ja kolis Pärnumaale, poolesaja elanikuga Penu külla.

“Ma elasin Saksamaal suures linnas Bochumis, aga see ei olnud minu maailm,” tunnistas 54aastane sakslanna. “Ma ei olnud seal õnnelik.”

Birgit armastab väga loodust ja loomi, kuid korteris elades ei saanud ta kumbagi nautida. Tal küll oli kaks hektarit maad, kus ta kasvatas lambaid ja kitsi, kuid ta tundis, et tahab linnaelu täielikult seljataha jätta ja maale kolida. Paraku on talumaju Saksamaal vähe müügis või on need krõbeda hinnaga. Birgit käis 2020. aastal Eestis ja kuna talle jäi meie riigist väga hea mulje otsustas ta uurida Eesti kinnisvaraportaalegi. “Pihlaka talu oli esimene, mida ma müügis nägin. Armusin sellesse silmapilk,” rääkis Birgit. “Sain aru, et see on mu kodu.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles