Andres Siitan EFO aasta klassikaalbumi võidust: Pärnu kontserdimaja on erakordselt sobiv salvestuste tegemiseks

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Eesti muusikaauhindade galal võttis tunnustuse Eesti Festivaliorkestri nimel koos heliloojatega vastu Andres Siitan, kuna Paavo Järvil oli samal õhtul Zürichis kontsert.
Eesti muusikaauhindade galal võttis tunnustuse Eesti Festivaliorkestri nimel koos heliloojatega vastu Andres Siitan, kuna Paavo Järvil oli samal õhtul Zürichis kontsert. Foto: Konstantin Sednev/Postimees

Eesti muusikaauhindade aasta klassikaalbumiks 2023 valiti Eesti Festivaliorkestri (EFO) ja dirigent Paavo Järvi “Estonian Premieres”, mis tutvustab Eesti heliloojate loomingut laiale maailmale. Neist kolm teost olid tellitud spetsiaalselt Pärnu muusikafestivalile esmaettekandeks, kõik teosed on salvestatud festivali ajal Pärnu kontserdimajas kümmekonna aasta jooksul.

“Pärnu kontserdimaja saal on erakordselt hea akustikaga ja erakordselt sobiv just nimelt salvestuste tegemiseks,” kinnitas EFO produtsent Andres Siitan. Ta lisas, et orkestrid enamasti salvestavadki selles põhisaalis, kus nad oma tööd teevad.

EFO-l on plaadid kontserditurneedel üle maailma alati kaasas ja levinud on tava, et pärast menukat kontserti annab Paavo Järvi neile autogramme ning õnnelik kuulaja saab omale väärtusliku mälestuse.

“Me jagame ju emotsiooni. Sellist pilti nagu meie viimasel turneel Lõuna-Koreas, pärast Souli kontserti, ei olnud mina veel näinud. Järjekord autogrammide andmise laua taga oli sedavõrd hoomamatu, mitte päris saalitäis, sest saal mahutas üle 2000 inimese, aga järjekorras seisjaid oli ikka sadu,” meenutas Siitan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles