Pildid ⟩ Õppekogunemisel on asju, millest isegi president Karisele ei räägita (1)

Copy

Eile kuulutas valitsus välja õppekogunemise “Okas 2023”. Täna tervitasid õppusel osalejaid Toris president Alar Karis ja kaitseväe juhataja kindral Martin Herem.

Nagu sajad reservväelased sai maakaitse kompanii ülem Indrek Laanepõld välkõppusest teada eile kella 11 paiku tulnud SMSi teel. Kokkulepitud kogunemispaika jõudis ta viie tunni pärast. Mehe teada jõudsid kiireimad reservväelased kohale tunniga.

Laanepõllu ülesanne on juhtida staabis salastatud asukoha ja võitlejate arvuga rühmi. Tema jutu järgi pole õppuses iseenesest midagi erilist: selleks, et oskused rooste ei läheks, tuleb õpitut ikka üle korrata. Erinevus seisneb asjaolus, et varem elati õppuse ajal telkides. “Ukraina sõda õpetas, et see pole turvaline: soojuskaameraga droonid leiavad laagri kergesti üles,” selgitas Laanepõld ja täpsustas, et ohutum on ööbida katuse all. “See ei pea olema eluhoone, sobivad ka näiteks töökojad.” 

Laanepõld andis täna Tori valda võitlejatele külla saabunud presidendile ülevaate, mis piirkonnas toimub, ent jättis vastamata Karise küsimusele, kui palju mehi maastikul parajasti harjutab. “Saladus,” tuli kompanii ülemalt napp vastus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles