Pärnumaa parim noorsportlane treenib eesmärkide nimel pool aastat päikese all

Märt Pilme
, reporter
Copy
Laura Lizette Sander.
Laura Lizette Sander. Foto: Adam Illingworth

Äsjasel Tähesära auhinnagalal hõigati nimi Laura Lizette Sander välja koguni kolmel korral. Küll ei saanud 18aastane rattur maakonna spordiaastat kokkuvõtval üritusel lavale minna, sest pedaalib eesmärkide poole rattasõbralikus Hispaanias.

Pärnu Kalevi spordikooli kasvandik tituleeriti Tähesäral nii maakonna aasta naissportlaseks (U23) kui linna spordilootuseks, kes pälvis 900eurose stipendiumi.

Veel veeti Raimondi restorani üks suur tinakann ehk Stockholmi pärnulaste auhind. Nimelt panid 1944. aasta sügisel Vene vägede Eestisse tungimise eel kodumaalt pagenud ja Stockholmis uue elupaiga sisse seadnud endised pärnulased 1991. aastal välja igavesti rändava auhinna Pärnumaa aasta parimale noorsportlasele. See Enn Halliku välja antav tunnustus on nüüd saanud külge juba 32 graveeringut, peegeldades Pärnumaa spordi ajalugu. 2022. aasta tegude eest lisati sinna nüüd Sandri nimi.

Tervisehädad kummitasid

Ehkki spordisõbrale võib ratturi mullusel CV-l säravaim tulemus tunduda juunioride EMil segateatesõidus saavutatud pronks, Sander seda kõige kõrgemalt ei hinda.

"Gent-Wevelgem, Rahvuste karikas, teine koht," avaldas noosportlane 2022. aasta märtsis tehtud hooaja kõvima etteaste, kus võidu nimel pingutas ligemale 150 kõrgel tasemel noort eurooplast. "EM-pronks on küll väga hea, aga see on rohkem tiimivärk. Rahvuste karikal olin ikka enda eest väljas."

Tiitlivõistlustel jäi pärnaka saagiks veel Portugali EMi temposõidu 11. tulemus, Austraalias MMil oli ta eraldistardis üheksas. Samuti tuli auhinnakappi kaks "kohustuslikku" kulda omaealiste Eesti meistrvõistlustelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles