Kõik kolm Pärnumaa maadlusklubi pälvisid Eesti meistrikulla

Märt Pilme
, reporter
Copy
Lääneranna spordikooli esindus. Meistritiitli teenis Eerik Pank (vasakult teine).
Lääneranna spordikooli esindus. Meistritiitli teenis Eerik Pank (vasakult teine). Foto: Lääneranna spordikool

Eesti täiskasvanute maadlusmeistrivõistlused tõid Põltsamaale 134 sportlast 27 klubist. Mõõtu võeti nii Kreeka-Rooma, vaba- kui naistemaadluses.

Lääneranna spordikooli esindas kolm sportlast, kellest autasuni jõudis Eerik Pank, kes alistas Kreeka-Rooma maadluse raskekaalus ehk kuni 130kiloste sportlaste hulgas kõik kolm vastast. Nõnda teenis Janar Sõbra hoolealune kümne vägilase hulgas meistrikulla. 

Kirkaim medal tuli ka Vändra Suure Karud Poegadele. Selle “kohustuliku” autasu teenis Maarjamaa esinumber Helary Mägisalu, kellele see oli kaheksas Eesti meistri tiitel. Seejuures alistas võidumees üheksa sportlase konkurentsis finaalis oma venna, Mario Mägisalu, kelle tasuks jäi hõbemedal. Vendade finaali nägi kuni 60kiloste meeste Kreeka-Rooma maadluses mullugi.

Vändralaste esindus teenis Kreeka-Rooma maadluses klubide arvestuses kolmanda koha.
Vändralaste esindus teenis Kreeka-Rooma maadluses klubide arvestuses kolmanda koha. Foto: Vändra Suure Karu Pojad

Mario lõi kaasa vabamaadluseski, kus teenis pronksi. Tema klubikaaslane Jürgen Silling heitles pronksivääriliselt kuni 74 kiloste meeste vabamaadluses.

Pärnu maadlusklubi Leo kulla eest hoolitses Allan-Devid Ševtsov, kes triumfeeris kümne sportlase hulgas kuni 125kiloste vabamaadluses. Kreeka-Roomas oli ta kolmas. 

Allan-Devid Ševtsov teenis kaks medalit.
Allan-Devid Ševtsov teenis kaks medalit. Foto: Maadlusklubi Leo

Autasu võrra rikkamakas sai ka Pärnu klubi esindaja Rasmus Tõnismäe, kes heitles Kreeka-Roomas Mägisalude järel kolmanda koha vääriliselt. Pronksi sai kaela ka tema klubikaaslane Robyn Paulberg, kes pingutas kuni 97kiloste vabamaadluses. 

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles